A3 Haber

İBB’nin “Ya kanal ya İstanbul” yazılı afişleri gece yarısı polis tarafından söküldü

İBB’nin “Ya kanal ya İstanbul” yazılı afişleri gece yarısı polis tarafından söküldü

İBB’nin “Ya kanal ya İstanbul” yazılı afişleri gece yarısı polis tarafından söküldü
Ağustos 19
14:30 2020

İBB’nin köprülere astırdığı Kanal İstanbul karşıtı afişlerin bazıları, kimliği belirsiz kişiler tarafından gece yarısı operasyonuyla söküldü. Duruma tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Rant projesine karşı bilgilendirme faaliyetlerimiz ise devam edecek. Kimse susup oturmamızı beklemesin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kanal İstanbul’a karşı köprülere astığı bilgilendirme afişleri, kimliği belirsiz bir grup tarafından gece yarısı operasyonuyla söküldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üst geçitlere astığı Kanal İstanbul projesiyle ilgili bilgilendirme afişleri dün gece. Sivil bir araçla üst geçitlere giden ve ellerinde telsiz oldukları görülen grup İBB binasının önündeki Haşim İşçan Geçidi’ndeki afiş ile Şehit Şenol Sağman Alt Geçidi’ndeki afişleri sökerken görüntülendi. Afişleri söken kişilerin polis olduğuna dair iddialar gündeme geldi.

İmamoğlu’ndan sert tepki: Kimse susup oturmamızı beklemesin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ya Kanal Ya İstanbul” yazılı bilgilendirme afişlerinin sökülmesine tepki gösterdi.

“İstanbul’a geri döndürülemez zararlar ve büyük bir yıkım getirecek olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili milletimizi bilgilendirme afişlerimiz, maalesef hukuksuzca sökülmüştür” diyen İmamoğlu, “Yasa gereği bölücü ve yıkıcı olmayan afişler ancak mahkeme kararıyla kaldırılabilir. Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor” dedi.

Hukuksuzluğun ülkenin en büyük sorunu haline geldiğini belirten İmamoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Elbet sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacaktır. Bu uygulamaların sorumluları bunu unutmasın. Ben dün öğlen sayın valimize afişlerin Cuma günü değişeceğini söylememe rağmen 24 saat bile tahammül edilemeden gece yarısı polisimizin başka işi yokmuş gibi pankart söktürülüyor. Yazık, çok üzücü. Şehrin huzuru için bu süreci kendi haline bırakacağız ama unutmayacağız. Rant projesine karşı bilgilendirme faaliyetlerimiz ise devam edecek. Kimse susup oturmamızı beklemesin.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER