A3 Haber

Rus muhalif Navalnıy’ın zehirlendiği iddia ediliyor

Rus muhalif Navalnıy’ın zehirlendiği iddia ediliyor

Rus muhalif Navalnıy’ın zehirlendiği iddia ediliyor
Ağustos 20
15:12 2020

Rus muhalif siyasetçi Navalnıy zehirlenme belirtileri ile yoğun bakımda tedavi görüyor. Navalnıy’ın sözcüsü, muhalif siyasetçinin içtiği çaydan zehirlendiğini iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif siyasetçi Aleksey Navalnıy’ın sözcüsü Kira Yarmiş, Navalnıy’ın zehirlenme belirtileri ile hastanede yoğun bakımda tedavi gördüğünü açıkladı. Yarmiş, Navalnıy’ın bilincinin yerinde olmadığını da sözlerine ekledi.

Echo Mosvky radoysuna konuşan Yarmiş, “Bilerek zehirlendiğinden eminim” diyerek, olayın incelenmesi için hastaneye polis çağırdığını kaydetti. Rus Tass haber ajansına konuşan hastanenin başhekimi de, Navalnıy’ın durumun ciddi olduğunu söyledi.

Bindiği uçak acil iniş yaptı

Yarmiş, 44 yaşındaki muhalif siyasetçinin Sibirya’daki ziyaretlerinin ardından Perşembe günü Tomsk’tan Moskova’ya gitmek üzere hareket ettiğini, uçakta kendisini iyi hissetmediğini söylediğini aktardı. Yarmiş, bu sözlerinin ardından Navalnıy’ın bayılması üzerine uçağın Omsk kentine acil iniş yaptığını ve Navalnıy’ın hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yarmiş, Navalnıy’ın Tomsk havalimanındaki bir kafede çay içtiğini belirterek, “Çayına bir şey karıştırılmış olabileceğini tahmin ediyoruz” dedi. Interfax haber ajansı da, kafenin sahibinden aldığı bilgilere dayandırdığı haberinde, söz konusu kafenin güvenlik kamarasının incelendiğini duyurdu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER