A3 Haber

GSF profesörü Semih Çelenk’in İzmir isyanı: Habeşistan’da bile böyle kötü bir kültür sanat yönetimi olmaz!

GSF profesörü Semih Çelenk’in İzmir isyanı: Habeşistan’da bile böyle kötü bir kültür sanat yönetimi olmaz!

GSF profesörü Semih Çelenk’in İzmir isyanı: Habeşistan’da bile böyle kötü bir kültür sanat yönetimi olmaz!
Ağustos 21
12:46 2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Semih Çelenk, İzmir’deki kültür-sanat yönetimine adeta isyan etti. Çelenk’in kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı serzenişleri, bir anda tartışılmaya başlandı. Çelenk, “Liboşlara, meşhurlara ve sol esnafa kapaklanan, parti yönlendirmeleriyle vasatları baş tacı eden, niteliği ve liyakatı görmezden gelen, her şeyi eline yüzüne bulaştıran belediye erbabından bıktık artık” dedi.

A3 Haber Merkezi | DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Semih Çelenk, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat yönetimine isyan etti.

Prof. Çelenk, kişisel sosyal medya hesabındaki paylaşımında, “Bu şehrin bütün değerlerini beşinci sınıf katiplerin insafına bırakan bir yönetime yazıklar olsun” dedi.

Prof. Çelenk’in paylaşımı şöyle:

Prof. Semih Çelenk kimdir?

  • 27 Eylül 1965’te İzmir’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İzmir’de tamamladı.
  • 1985’te DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü, Dramatik Yazarlık Sanat Dalı’na girdi. 1989’da bu bölümden Sokak Tiyatrosu ve Model Oyunlar başlıklı teziyle mezun oldu.
  • Aynı yıl mezun olduğu bölüme asistan olarak alındı. 1991’de Tiyatro-Mitologya İlişkileri başlıklı çalışmasıyla yüksek lisans derecesi aldı.
  • Şiirleri Redd-i İthal adıyla 1996 Kasım ayı içinde Etki Yayınları şiir dizisinde yayımlandı.
  • Toplamı 200’ü bulan, yazı, oyun, şiir ve çevirileri Şarköy Sanat, Edebiyat-Eleştiri, Yeni İnsan, Özgür Gündem, Agon, Tiyatora, Express, Evrensel Kültür, Siyah-Beyaz, Yaratı, Yeni Politika, İkikalas Birheves, Kuva-yı Sahne, Gölge Tiyatro, Svet a Divadlo (Çek Cumhuriyeti), Sınırda, Kent ve Sanat, Wesvese, Varlık, Tiyatro Tiyatro, Ünlem gibi gazete ve dergilerde yayımlandı, yayımlanıyor.
  • Şu anda DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünde bölüm başkanı olarak çalışmakta ve lisans düzeyinde “Yazarlık”, “Dramaturgi Araştırmaları”, “Uygulama Dramaturgisi”, yüksek lisans düzeyinde “Performans Sanatının Tarihi” ve doktora düzeyinde “Tiyatroda Marjinal Biçimler” başlıklı dersleri vermekte ve fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER