A3 Haber

Joe Biden: Diktatörlerle ahbaplık dönemi sona erecek

Joe Biden: Diktatörlerle ahbaplık dönemi sona erecek

Joe Biden: Diktatörlerle ahbaplık dönemi sona erecek
Ağustos 21
21:12 2020

ABD’de Demokratların Başkan adayı Joe Biden, parti kongresinde adaylık görevini resmen üstlenmesi vesilesiyle yaptığı konuşmada ülkedeki bölünmüşlüğü sona erdirme sözü verdi. Biden, Trump’ın dış politika tutumunu eleştirerek, “Diktatörlerle ahbaplık döneminin sona erdiğini açıkça göstereceğim” ifadelerini kullandı.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, Donald Trump yönetiminde “çok büyük öfke, çok büyük korku ve çok büyük bir bölünmüşlük bulunduğunu” belirten Biden, “Birlik halinde bu karanlık dönemi geride bırakabiliriz ve bırakacağız” diye konuştu.

Kendisinin “karanlığın değil aydınlığın yanında yer alacağını” kaydeden Biden, “Bu seçimlerde konu oy kazanmak değil, kalpleri kazanmak. Amerikan ruhunu kazanmak” ifadesini kullandı.

Biden 25 dakikalık konuşmasının dış politikaya ayırdığı bölümünde de yine Trump’a çıkışarak “Müttefiklerimiz ve dostlarımızın yanında duran bir Başkan olacağım. Karşıtlarımıza, diktatörlerle ahbaplık döneminin sona erdiğini açıkça göstereceğim” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER