A3 Haber

TESK Genel Başkanı: ÖTV zammı kaçak içkiye yönlendiriyor, vazgeçilsin

TESK Genel Başkanı: ÖTV zammı kaçak içkiye yönlendiriyor, vazgeçilsin

TESK Genel Başkanı: ÖTV zammı kaçak içkiye yönlendiriyor, vazgeçilsin
Ağustos 21
14:58 2020

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak içki üretimin artmasında ÖTV artışlarının etkisi olduğunu belirterek, “en azından pandemi süreci bitene kadar” ÖTV artışı yapılmamasını istedi.

A3 Haber Merkezi- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle dezenfektan yapımı gerekçesiyle etil alkol ile kaçak içki yapıldığını belirtti. Etil alkolün üretim ve ithalatının altı yılda üç katına çıktığını, pandemi sürecinde etil alkol satışlarında rekor artış olduğunu bildiren Palandöken, “Devlet izni olmadan rahatlıkla satın alınmasının önüne geçilmeli. Geçtiğimiz yıl ilk sekiz aylık dönemde 267 bin litre kaçak alkol ele geçirildi” dedi.

Palandöken, kaçak içki artışında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışlarının etkili olduğunu belirterek, “Bu yıl ÖTV zammı yapılmamasına rağmen hedeflenen ÖTV gelirlerinin yüzde 25’ine ilk dört ayda ulaşıldı. Örneğin geçtiğimiz yıl bu zamlar yapıldığında hedefin yüzde 100’üne ulaşılamamıştı. Dolayısıyla kaçağa yönelimin azalmasına dair atılacak adımların başında bu zamdan en azından pandemi süreci bitene kadar vazgeçilmesi gerekiyor” dedi.

Bandrolüne kadar birebir sahte içki yapıldığına dikkat çeken Palandöken, “Onlarca vatandaşımızı kör eden, hatta canına mal olan bu kaçak alkole herkesin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor. Gidilen büyük mekanlarda, çevremizde, internette her yerde bandrollü devlet kontrolünde olan ürünler tercih edilmeli. Hatta bandrollü ise bile yakından kontrol edilmeli” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER