A3 Haber

Meral Akşener yurt gezilerini sürdürüyor: Üzülüyorum ilçelerde işsizlik daha çok

Meral Akşener yurt gezilerini sürdürüyor: Üzülüyorum ilçelerde işsizlik daha çok

Meral Akşener yurt gezilerini sürdürüyor: Üzülüyorum ilçelerde işsizlik daha çok
Ağustos 22
18:50 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yurt gezileri kapsamında bugün Çorum’da esnafı ziyaret etti. Akşener, “Üzülüyorum ilçelerde işsizlik daha çok” dedi.

A3 Haber Merkezi- Yurt gezileri kapsamında bugün Çorum’da esnafı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna müjde olarak duyurulan doğal gaz rezervinin keşfi ile ilgili soruya, “Hayırlı olsun. İşte gaz bulundu. Gazın Türkiye’ye getireceği her faydada elbette çok memnun oluruz. Partiyi temsil eden bütün arkadaşlarım bu konuyu kutladılar. Tersine bir cümle sarf edilmez. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” yanıtını verdi.

“İstanbul Sözleşmesi tartışması yanlış”

‘İstanbul Sözleşmesi’ hakkında da görüşlerini bildiren Akşener, “Ben İstanbul Sözleşmesi konusunda çok netim. İstanbul Sözleşmesi’ndeki ortak nokta kadının şiddet, geri kalmışlığı, ekonomide, kazançta, istihdamda eşitliğinin sağlanması, kadının güçlenmesini sağlaması dolayısıyla sözleşmenin öznesi kadın ve bunun üzerinden çıkarılan bir tartışmayı yanlış buluyorum” dedi.

Dükkanlarını ziyaret ettiği esnaflara pandemi nedeniyle açıklanan destek paketlerinden yararlanıp yararlanmadıklarını soran Akşener, esnaftan “Açıklanan paketlerden yardım almadık” yanıtını aldı. “Pandemiden dolayı müşteri sayısında azalma var mı?” diye soran Akşener’e esnaf “Müşteri sayısında yüzde 50 düşüş var. Esnaf sıkıntıda. Vatandaşın alım gücü azaldı” cevabını verdi.

11 kişinin çalıştığı bir beyaz eşya dükkanını ziyaret eden Akşener “Esnaf en büyük istihdam sağlayandır. Allah razı olsun. Siz kazanın ki çalışan insan sayısı artsın. Üzülüyorum ilçelerde işsizlik daha çok” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER