A3 Haber

“Takviye Hazır Kuvvet muhalif isimleri mi takip edecek?”

“Takviye Hazır Kuvvet muhalif isimleri mi takip edecek?”

“Takviye Hazır Kuvvet muhalif isimleri mi takip edecek?”
Ağustos 24
14:45 2020

CHP’li Tanrıkulu, yeni kurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü ile ilgili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün AKP Hükümetine muhalif görüşte olan vatandaşları ve siyasetçileri takip edebilme yetkisinin bulunduğu iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 21 Ağustos günü kurulduğu duyurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü hakkında Meclis’e İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Bakan Soylu’dan bu birimin kuruluş amacı ve çalışma alanlarını açıklamasını isterken, “Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün AKP Hükümetine muhalif görüşte olan vatandaşları ve siyasetçileri takip edebilme yetkisinin bulunduğu iddiaları doğru mudur?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Tanrıkulu, yeni birimle ilgili Bakan Soylu’nun şu sorulara yanıt vermesi gerektiğini belirtti:

  • Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğüne bağlı toplam kaç polis görevlendirilmiştir? İllere göre dağılımı nasıldır?
  • Görevlendirilecek olan personeller hangi uzmanlık alanlarından seçilmiştir ya da seçilecektir?
  • Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerinin programları başta olmak üzere mitingler ve ihtiyaç duyulması halinde spor müsabakalarında görevlendirilme yapacağı iddiası doğru mudur? (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER