A3 Haber

Ceylan avı için yapılan ihaleye yürütmeyi durdurma davası

Ceylan avı için yapılan ihaleye yürütmeyi durdurma davası

Ceylan avı için yapılan ihaleye yürütmeyi durdurma davası
Ağustos 26
16:42 2020

Şanlıurfa’da dokuz ceylanın 21 bin 600 TL karşılığında avlanması için yapılacak olan ihaleye yürütmeyi durdurma davası açıldı.

Şanlıurfa Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 9 Adet Ceylan’ın Avlattırılması ile ilgili Avukat Emin Baran tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı 3’üncü Bölge Müdürlüğü’ne dava açıldı. Yürütmeyi durdurma davası Şanlıurfa Nöbetçi İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Davacı Emin Baran’ın yürütmeyi durdurma talebinde “Nesli tükenme tehlikesi altında olan ceylanların öldürülmesinin paraya çevrilme işlemi kamu düzenine tamamen aykırı bir işlemdir.Kamunun zorlayıcı gücü öldürme eylemini kapsamamaktadır. Geyiklerin (GAZELLE SUBGUTTUROSA) ölüm emri kamuya 193.500,00 TL. kazandıracak diye hiçbir canlının yaşam hakkı ihlal edilemez. Burada kamu menfaati yoktur. Kamu; biraz tasarruf tedbirleri ile hatta ceylanları yerinde canlı görmek isteyen ve talep edilmesi hallinde gönüllülerden bile zaten 193.500,00 TL. kara geçebilir, kazanç elde edebilir” denildi.

Baran’ın açtığı yürütmeyi durdurma davasında, Eskişehir 1. İdare Mahkemesi 2020/434 E Sayılı dosyada verilen yürütmeyi durdurma ve Kastamonu İdare Mahkemesi 2020/861 E sayılı dosyada verilen yürütmeyi durdurma kararları emsal olarak gösterildi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER