A3 Haber

Cumhur ittifakı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yasakladı, Malazgirt’i kutladı

Cumhur ittifakı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yasakladı, Malazgirt’i kutladı

Cumhur ittifakı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yasakladı, Malazgirt’i kutladı
Ağustos 26
09:00 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Malazgirt’te buluştu. Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yılı etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen ERdoğan önce Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti, sonra Çarho’ya giderek buradaki etkinlikleri izledi.

Muş’tan helikopterle Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen Erdoğan, ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan etkinlik alanına geçmeden önce eşi Emine Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile birlikte bölgenin Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat burada kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle birlikte çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Carho’ya geçti.

Erdoğan, burada Han Cadırı’nda düzenlenen yöresel yemek ikramına katıldıktan sonra el sanatları çarşısı, okçuluk müsabakaları kökbörü, cirit, atlı okçuluk, okçuluk akrobasi gösterilerini izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkinlikler sonrası ilçe merkezi yakınında bulunan Cumhurbaşkanılığı Külliyesi’ne geçerek bir süre burada dinleneceği belirtildi. Erdoğan, Ahlat Gençlik Merkezi’nin açılışını da yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli’nin katıldığı Malazgirt Zaferi etkinlikleri kapsamında, Ahlat’taki Çerho etkinlik alanına 37 kıl çadır kuruldu. Bu çadırlarda bazı illerin tanıtım sergileri yer aldı. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde de el sanatları stantları gelen ziyaretçilere açıldı. Isparta’dan gelerek stant kuran belediye ekibi ise etkinlik alanına gül suyu sıktı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER