A3 Haber

Uzmanlar değerlendirdi: Vaka, ölüm, entübe sayıları artıyor, tek azalan taburcu olan hasta sayısı

Uzmanlar değerlendirdi: Vaka, ölüm, entübe sayıları artıyor, tek azalan taburcu olan hasta sayısı

Uzmanlar değerlendirdi: Vaka, ölüm, entübe sayıları artıyor, tek azalan taburcu olan hasta sayısı
Ağustos 26
14:14 2020

TTB ve uzmanlar yeniden 1500’ün üzerine çıkan koronavirüs vaka sayılarını değerlendirdi.

A3 Haber Merkezi- Türkiye’de koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Uzun bir aradan sonra vaka sayısı yeniden bin 500’ün üzerine çıktı. Meslek örgütleri ve uzmanlar, Türkiye’de koronavirüse dair azalan tek şeyin iyileşen hasta sayısı olduğunu verilerle ortaya koyarak pandemi tüm ağırlığıyla sürüyor uyarısını yineledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı’nın 17-23 Ağustos Covid-19 raporuna göre “Önceki haftaya göre yeni vaka sayısında yüzde beş, ölüm sayılarında yüzde 13, entübe edilen yeni hasta sayısında yüzde 31 artış var” bilgisini verdi. Hastaneden taburcu edilen yeni hasta sayısında ise yüzde dört azalma olduğuna dikkati çeken TTB “Covid-19 pandemisi bütün ağırlığıyla devam ediyor” uyarısını yineledi.

“Çember çok daraldı, okullar açılmamalı”

Vaka artışını birinci dalganın ikinci pikine hızla gidiyoruz diye değerlendiren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Esin Davutoğlu Şenol ise “Kamunun buna karşı hâlâ önlem almamasını ve bazı vatandaşların virüsü umursamayan davranışlarını dehşetle izliyorum” dedi.

Çemberin çok daraldığını, yakın çevresinden aynı mahalle hatta aynı sokakta çok sayıda Covid-19’lu hasta olduğunu anlatan Şenol “Hastanemden gördüklerim ve çevremden aldığım telefonlar vaka arışının ne kadar çok olduğunu gösteriyor” diyerek bu koşullarda okulların açılmaması gerektiğini söyledi.

“Ölüm sayısı yüzde 13 arttı”

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Kayıhan Pala da doğrulanmış olgu, ağır hasta ve ölüm sayılarının arttığına vurgu yaparak “2 Haziran’da 786 olan günlük doğrulanmış olgu sayısı yüzde 91.1 artışla bin 502’ye ulaştı. 29 Temmuz’da 542 olan ağır hasta sayısı yüzde 49.6 artışla 811’e ulaştı. Son bir haftada önceki haftaya göre ölüm sayısı yüzde 13 arttı” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tufan Tükek ise iki binli rakamları da çok yakında görebiliriz korkusunu dile getirerek “Tek tesellim, İstanbul’da henüz ciddi bir artışın olmaması. İstanbul eylül ayında beni korkutuyor” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER