A3 Haber

Servis şoförleri iktidara seslendi: Başka bir gelir kaynağımız yok, acilen destek gerek

Servis şoförleri iktidara seslendi: Başka bir gelir kaynağımız yok, acilen destek gerek

Servis şoförleri iktidara seslendi: Başka bir gelir kaynağımız yok, acilen destek gerek
Ağustos 28
15:51 2020

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle servis taşımacılığının durma noktasına geldiğini belirtti.

Servis taşımacılığı yapan esnafın başka bir gelir kaynağı olmadığını belirten Apaydın, “Servis taşımacılığı yapan esnafımızın başka bir gelir kaynağı yoktur. Esnafımıza salgın nedeniyle tedbirlerin uygulandığı sürede acilen yardımda bulunulması gerekmektedir” dedi.

Apaydın, “Okul servis taşımacılığı 16 Mart’tan itibaren tamamen durmuş, pek çok kurum ve kuruluşun esnek çalışma sistemine geçmesi nedeniyle personel servis taşımacılığı durma noktasına gelmiştir. Çalışmadıkları dönem boyunca hiçbir gelir elde edemedikleri gibi, 2019-2020 öğretim yılının ikinci döneminin büyük bir kısmında da faaliyette bulunamadıkları için önceden peşin alınan ücretler de iade edilmiştir” diye konuştu.

“Şoför esnafımızın desteğe ihtiyacı var”

Dünya’da yer alan habere göre, Apaydın, şoför esnafının alım gücünün düştüğünü, günlük temel ihtiyaçlara ulaşabilmeleri için yardıma ihtiyaç duyduklarını vurgularken, “Servis taşımacılığı yapan esnafımızın başka bir gelir kaynağı yoktur. Esnafımıza salgın nedeniyle tedbirlerin uygulandığı sürede acilen yardımda bulunulması gerekmektedir. KDV, muhtasar, gelir vergisi gibi borçların ertelenmesi, trafik sigortalarının çalışılmayan sürede tahsil edilmemesi, taşımalı eğitim kapsamında çalışan esnafa ücretlerinin ödenmesi, karar pulu ve damga vergisinin iadesi, kredi verme koşullarının esnafımız lehine iyileştirilmesi, ödeme zamanı gelmemiş borçlar için SGK’nin ‘borcu yoktur’ yazısı vermesi hususunda Milli Eğitim, Hazine ve Maliye, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına, defalarca yazı yazılarak şoför esnafımızın içinde bulunduğu durum aktarılarak destek istenmiştir” şeklinde konuştu.

Erdoğan’a mektup

Taşımalı eğitimde yaşanan katsayı değişikliğine ilişkin de ilgili bakanlıklarla görüştüklerini belirterek sorunların kısa sürede çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdiklerini kaydetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER