A3 Haber

EGEÇEP’ten Çeşme’deki RES inşaatına tepki: Hukuk tanımayan RES yapımı derhal durdurulmalı

EGEÇEP’ten Çeşme’deki RES inşaatına tepki: Hukuk tanımayan RES yapımı derhal durdurulmalı

EGEÇEP’ten Çeşme’deki RES inşaatına tepki: Hukuk tanımayan RES yapımı derhal durdurulmalı
Ağustos 31
12:11 2020

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Çeşme’de süren RES yapım çalışmalarına tepki göstererek, İzmir Valiliğinin inşaata izin vermesinin hukuka aykırı olduğunu ve inşaatın derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

İzmir Çeşme’de Germiyan Mahallesi yakınlarına yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerine (RES) karşı tepkiler büyüyor. Mahkeme tarafından “ÇED geçerli değildir” kararına rağmen Güral Porselen firması RES tesisi kurmak için inşaat çalışmalarına başlarken, Ege Çevre Ve Kültür Platformu (EGEÇEP) konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

20 Ağustos tarihinde İzmir Valiliğinin Güral Porselen şirketine inşaat yasağından muafiyet verdiği kararı eleştirilen açıklamada, “Bu muafiyet hukuka aykırıdır. İzmir Valiliğini yargının verdiği karara uygun davranmaya, yeni idari işlemlerle mahkeme kararını etkisizleştirmemeye, yargı kararlarının arkasından dolanmamaya, samimiyetle hukuka uygun davranmaya, Güral Porselen Şirketi’ne verdiği inşaat muafiyetini ivedilikle geri almaya, Germiyan Köyünü doğası ve tarihiyle korumaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Germiyan köyüne yapılan haksız uygulamanın karşısındayız” 

Çeşme Belediyesi’ni İzmir Valiliği’nin verdiği hukuka aykırı inşaat muafiyetine itiraz etmeye ve Güral Porselen şirketinin hukuka aykırı inşaat faaliyetlerini durdurmaya davet eden EGEÇEP, Çeşme Müze Müdürlüğü’nün ise tarihi varlıklarımızı korumak için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Germiyan’da hukuk tanımayan Güral Porselene ait RES yapımının derhal durdurulması çağrısı yapılan açıklamada, “Germiyan Köyüne yapılan haksız uygulamanın karşısındayız. Çeşme ve Germiyan çevrecileri ile dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz. Tüm doğa korumacı yurttaşlarımızı da bu süreçte onlarla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER