A3 Haber

Murat Yetkin: Gerici şımarıklık yüz verdikçe astarını istiyor

Murat Yetkin: Gerici şımarıklık yüz verdikçe astarını istiyor

Murat Yetkin: Gerici şımarıklık yüz verdikçe astarını istiyor
Eylül 01
18:58 2020

Gazeteci Murat Yetkin, ‘gericilik’ kavramının tarifini ele aldığı yazısında güncel gelişmelerden örnekler verdi. Yetkin, “Kadın haklarının geri alınmasını istemek, o araya boşanmış kadına nafaka hakkına göz dikmek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atarken övündüğü imzasını pişman olup geri almasını istemek gericiliktir” dedi.

Gericilik kavramıyla ilgili bir yazı kaleme alan gazeteci Murat Yetkin, İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini isteyenleri ve Akit TV’nin ‘Anırkabir’ ifadesini kullanmasını örnek gösterdi.

Yetkin ‘Gerici şımarıklık yüz verdikçe astarını istiyor’ başlıklı yazısında “Gerici, toplumsal gelişime karşı çıkan, siyasi ve toplumsal geri dönüşü isteyen kişidir” dedi ve her siyasi görüşten gerici de çıkabileceğini ilerici de çıkabileceğini belirtti.

“Gerici körleşmenin dik âlâsı”

Yetkin şunları yazdı:

“Şimdi bu konu da nereden çıktı demeyin lütfen, çünkü tam orta yerindeyiz. Örnek mi? Vereyim. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi siyasi ve toplumsal olarak ileri bir adımdır. Onun uygulama yasası olarak çıkarılan 6284 sayılı yasa da öyle. Kadın haklarının geri alınmasını istemek, o araya boşanmış kadına nafaka hakkına göz dikmek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın atarken övündüğü imzasını pişman olup geri almasını istemek gericiliktir. Erdoğan’a hem seçim hem de Kongre şantajı yapma amacı olduğu için siyasi fırsatçılık boyutu da vardır ama asıl gericiliktir.

Kadir Mısıroğlu’nun “Keşke Yunan kazansaydı da hilafet kalkmasaydı” sözleri gerici körleşmenin dik âlâsıydı. Cumhurbaşkanına hakaret için açılmış davalar dünya rekoru kırarken İstiklâl Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e hakaretin serbest bırakılmasını istemek gericiliğin dik âlâsıdır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER