A3 Haber

2 bin 91 gündür eylem ve etkinliğin yasak olduğu Van’da kent meydanında AKP kongresi

2 bin 91 gündür eylem ve etkinliğin yasak olduğu Van’da kent meydanında AKP kongresi

2 bin 91 gündür eylem ve etkinliğin yasak olduğu Van’da kent meydanında AKP kongresi
Eylül 12
17:02 2020

Van’da valilikçe 2 bin 91 gündür süren eylem ve etkinlik yasağına rağmen AKP İpekyolu ilçe kongresi bugün pandemi kuralları kapsamında Cumhuriyet Caddesi’ndeki Kent Meydanı’nda düzenlendi.

A3 Haber Merkezi- Van Valiliği, 2 bin 91 gündür zincirleme bir şekilde uzattığı eylem ve etkinlik yasağı sürüyor. Valilikten en son 4 Eylül’de yapılan yazılı açıklamada, kentteki eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı belirtilmişti.

Valilik açıklamasında, “Van ili coğrafi sınırları içerisinde 05/09/2020 tarihinden geçerli 19/09/2020 tarihi de dahil olmak üzere (15) gün süre ile; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun 17. Maddesine istinaden YASAKLANMIŞTIR.

İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılmasının, çadır ve stand kurulmasının/açılmasının, imza kampanyası düzenlenmesinin, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının ise, yukarıda açıklandığı üzere koronavirüs salgınının göründüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyon temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla 5442 sayılı İl idaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında MÜLKİ İDARE AMİRİNİN İZNİNE BAĞLANMIŞTIR” denildi.

Kent meydanında AKP ilçe kongresi

Valilik yasağına rağmen AKP İpekyolu ilçe kongresi bugün Cumhuriyet Caddesi’ndeki Kent Meydanı’nda yapıldı. Valiliğin tutumu kentte büyük tepkiye sebep olurken, vatandaşlar AKP’nin kongresinin yapılmasını çifte standart olarak değerlendirdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER