A3 Haber

Ayakta yolcu kısıtlaması: Şoför esnafı akaryakıt desteği istedi

Ayakta yolcu kısıtlaması: Şoför esnafı akaryakıt desteği istedi

Ayakta yolcu kısıtlaması: Şoför esnafı akaryakıt desteği istedi
Eylül 13
12:32 2020

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi döneminde motorinin 22 kuruş arttığını hatırlatarak, “Bu nedenle ticari akaryakıt desteği en önemli ihtiyaç haline geldi. Özel ticari akaryakıt verilmesi, artan maliyetlerin düşürülmesi bakımından şoför esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır” dedi.

Palandöken, koronavirüs salgını nedeniyle ayakta yolcu alınmaması kararının ardından şoför esnafının zararının azaltılması için akaryakıt desteği istedi.

Palandöken okul servislerinin altı aydır çalışamadığını, toplu taşıma yapan şoför esnafına da yolcu kısıtlaması getirildiğini hatırlatarak, pandemi döneminde motorine ortalama 22 kuruş zam geldiğini vurguladı. Dolar kurunun artmasıyla araçların yedek parçalarının fiyatının da arttığına dikkat çeken Palandöken, taleplerini şöyle açıkladı:

“Sigorta primi ve muayene ücretleri gibi birçok ödemenin de olması, şoför esnafımızın oldukça zor zamanlardan geçmesine neden oluyor. Pandemi tedbirleri gereği bir süre yüzde 50 kapasite ile çalışan şoför esnafımız kazancını normal seviyeye çekmek üzere iken, şimdi ise ayakta yolcu alınmaması kararı çıktı. Servisçi esnafı 6 aydır kontak açmıyor. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın bu pandemi sürecinden başarı ile çıkması tek dileğimiz. Fakat bu tedbirlerin şoför esnafımızı zarara uğratacağı unutulmamalı. Bu nedenle ticari akaryakıt desteği en önemli ihtiyaç haline geldi. Özel ticari akaryakıt verilmesi, artan maliyetlerin düşürülmesi bakımından şoför esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER