A3 Haber

Karantina ihlalleri sürüyor: İki ilde 18 kaçak daha yurtlara yerleştirildi

Karantina ihlalleri sürüyor: İki ilde 18 kaçak daha yurtlara yerleştirildi

Karantina ihlalleri sürüyor: İki ilde 18 kaçak daha yurtlara yerleştirildi
Eylül 16
14:58 2020

Kütahya’da üç kişi, İstanbul’da ise son üç günde 15 karantina kaçağının yurtlara yerleştirildiği öğrenildi. Yurda yerleştirilenlerden sekizi Covid-19 testi pozitif çıktığı halde, karantina şartlarına uymayarak evlerinden çıktı ve polis kontrollerinde yakalandı.

A3 Haber Merkezi- Kütahya’da koronavirüs karantinasını ihlal ettiği tespit edilen 3 kişi, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla sağlık ekipleri ve polis eşliğinde KYK öğrenci yurduna yerleştirildi. Ayrıca 3 kişiye, karantinayı ihlal ettikleri gerekçesiyle de 3 bin 150’şer lira idari para cezası kesildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda, karantina tedbirlerini ihlal eden kişilerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararı alındı. Kentte koronavirüs karantinasını ihlal ederek, dışarı çıktığı tespit edilen 3 kişi, uygulamaya geçirilen kararla birlikte, sağlık ekipleri ve polis eşliğinde KYK yurduna yerleştirildi. Ayrıca 3 kişiye, karantinayı ihlal ettikleri gerekçesiyle de 3 bin 150’şer lira idari para cezası kesildi.

Üç günde 15 karantina kaçağı yakalandı

İstanbul’da 15 kişinin Sancaktepe’de bulunan İyimaya Kız Öğrenci Yurdu’nda zorunlu gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Yurda yerleştirilen 15 kişiden sekizi Covid-19 testinin pozitif çıktığı halde karantina şartlarına uymayarak evlerinden çıktı. Polisin uygulaması sırasında yapılan kontrollerde evlerinin dışında yakalanan Covid-19 teşhisi konan bu kişiler Türkiye genelinde alınan karar nedeniyle Sancaktepe İyimaya Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Yurda yerleştirilen diğer yedi kişinin ise Covid-19 testi negatif çıkmasına rağmen, temas nedeniyle 14 günlük karantina şartını ihlal edenler olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, bu süreçte karantina kaçağı olduğu tespit edilen kişiler yurda yerleştirilecek. Karantina kaçakları 14 gün süresince yurtta kaldıktan sonra, dışarı çıktıklarında haklarında adli ve idari işlem yapılacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları bu kişiler hakkında TCK’nun 195’nci maddesinde düzenlenen “Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma” suçlamasıyla 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak. Toplum sağlığını tehlikeye atmak suçlamasıyla yargılanacak bu kişiler hakkında ayrıca 3 bin 150 TL para cezası da verilecek.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER