A3 Haber

Vali Yerlikaya açıkladı: İşte İstanbul’da kademeli mesai saatleri…

Vali Yerlikaya açıkladı: İşte İstanbul’da kademeli mesai saatleri…

Vali Yerlikaya açıkladı: İşte İstanbul’da kademeli mesai saatleri…
Eylül 18
18:27 2020

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli mesaiye geçişin nasıl olacağına ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da kademeli mesai saatlerinin detaylarına ilişkin açıklama yaptı. Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerin 09.00’da ders başı yapacağını duyurdu. Buna göre, 21 Eylül tarihinden itibaren vardiya sistemiyle bazı bölge müdürlükleri ile il jandarma, il emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07:00’de başlayıp kademeli olarak 08:00 ve 09:00 olarak devam edecekler.

İstanbul’da koronavirüs tedbirleri nedeniyle kademeli mesaiye geçiliyor. İstanbul Valisi Yerlikaya ayrıntıları açılıyor.

  • Tüm kurum ve kuruluşlarımız, üniversite, meslek odası, sendikalarımızla dayanışma içindeyiz.
  • Sabah 07.00 ile 09.00 arasında; 17 ile 20.00 saatleri arasında toplu taşımada yoğunluk var.
  • Dün yaptığımız il pandemi kurulu toplantısında toplu taşımada pik saatlerdeki yoğunluğu gidermek için sadece kamu değil, mutlaka özel sektöründe kademeli mesai saatleri ve esnek çalışma usulüne geçilmesinde büyük fayda olacağı yönünde görüş birliğine varılmıştır.
  • Kademeli ve esnek mesai kararı aldık.

Öğrenciler Pazartesi günü 09.00’da ders başı yapacak

  • İlkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, okul öncesi ana sınıfı öğrencilerimiz, 21 Eylül Pazartesi 09.00’da ders başı yapacaktır.
  • 28 Eylül’den itibaren jandarma, emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07.00’den başlayıp kademeli olarak mesaiye başlayacak.
  • Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08.00 ve 16.30’da, sağlık teşkilatımız 08.30 ve 16.30’da, kamu kuruluşlarımız 09 ve 16.30’da mesaiye başlayacaklar.
  • Sanayi sektöründe iş dünyamızın temsilcileri, ticaret borsası, deniz ticaret odası, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, HAK İŞ, DİSK gibi işçi ve işveren sendikalarımız sivil toplum kuruluşlarımızla yoğun toplantılar yaptık.
  • Dünyanın 14. büyük metropolü İstanbul’da hemşehrilerimizin salgından korunması noktasında, görüşlerine başvurduğumuz tüm kesimler kademeli mesaiye geçişin çok net olduğunu ifade etmişlerdir. Bu konuda bir uzlaşı sağlanmıştır. İş dünyamızın temsilcilerine gösterdikleri anlayış ve işbirliği için yürekten teşekkür ediyorum.
  • Bu çalışmaların tamamlandığında iş dünyamızın bütün temsilcileriyle aynı zamanda büyükşehirle hep birlikte bu saatleri sizlerle paylaşacağız. Ben de sizin gibi çok heyecanlıyım. Çoğu gitti, azı kaldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER