A3 Haber

Salgına ilişkin korkutan gelişme: Yiyecekte koronavirüse rastlandı

Salgına ilişkin korkutan gelişme: Yiyecekte koronavirüse rastlandı

Salgına ilişkin korkutan gelişme: Yiyecekte koronavirüse rastlandı
Eylül 21
09:33 2020

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgınına ilişkin Çin’den endişe veren yeni bir açıklama geldi. Çin’de dondurulmuş kalamalarda koronavirüse rastlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, paketleri satın alanların ve tüketenlerin derhal test yaptırması istendi.

Salgınla birlikte en çok tartışılan konulardan biri olan “Yiyecekten virüs bulaşır mı” sorusuna ilişkin çarpıcı bir gelişme yaşandı. Çin’de Rusya’dan ithal edilen dondurulmuş kalamarlarda Covid-19 virüsüne rastlandı.

Çinli sağlık yetkilileri 24-31 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Jilin eyaletine ithal edilen kalamar paketlerini satın alanların ya da tüketenlerin derhal Covid-19 testi yaptırması çağrısında bulundu.

Euronews‘in haberine göre, Çin gümrüğü cuma günkü açıklamasında, dondurulmuş gıda ürünlerinde koronavirüs çıkması durumunda şirketlerin ithalatlarını bir hafta süreyle askıya alacağını belirtti. Bu sürenin, tedarikçi şirketin ürünlerinde üç defa Covid-19’a rastlanması durumunda bir aya uzatılacağı ifade edildi.

DSÖ kanıt bulunamadığını açıklamıştı

Ağustos ayında, iki Çin kentinde yetkililer ithal donmuş gıda kargolarında virüs izine rastlandığını açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Covid-19’un gıda veya ambalaj yoluyla yayıldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER