A3 Haber

Erdoğan, BM Genel Kurulu’na seslendi: Pandemide ülkeler kendi hallerine terk edildi

Erdoğan, BM Genel Kurulu’na seslendi: Pandemide ülkeler kendi hallerine terk edildi

Erdoğan, BM Genel Kurulu’na seslendi: Pandemide ülkeler kendi hallerine terk edildi
Eylül 22
20:42 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’na video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, salgın konusunda ülkelerin yalnız bırakıldığını söyledi, “Aşılar, insanlığın ortak istifadesine sunulmalıdır” dedi.

A3 Haber Merkezi-Covid-19’la mücadele ve çok taraflılık” temasıyla düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video mesaj gönderdi.

Erdoğan konuşmasında, “Bardağın boş kısmında, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, çok taraflı örgütlerin reform ihtiyacı bulunuyor. Mevcut küresel mekanizmaların, bu krizde ne kadar etkisiz kaldığını gördük. Öyle ki, Birleşmiş Milletlerin en temel karar alma organı olan Güvenlik Konseyinin salgını gündemine alması haftalar, hatta aylar sürdü. Salgının başlarında, ülkelerin kendi hallerine terk edildiği bir manzara ortaya çıktı. Konseyi, daha etkin, demokratik, şeffaf, hesap verebilir bir yapıya ve işleyişe kavuşturmalıyız” dedi.

Buradan bir kez daha, tıbbi malzeme ve ilaç tedariki ile aşı geliştirme çalışmalarının rekabet konusu yapılmaması çağrısında bulunuyorum” diyen Erdoğan, “Hangi ülkede üretilirse üretilsin, kullanıma hazır hale getirilecek aşılar, insanlığın ortak istifadesine sunulmalıdır” diye konuştu.

Doğu Akdeniz gerilimi

Mülteci meselesine değinen Erdoğan konuşmasında, “Kimi devletler sığınmacıların ve göçmenlerin haklarını ihlal ediyor. BM’nin tavır almasının vakti geldi” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz konusuna da değinen Erdoğan, şöyle konuştu “Doğu Akdeniz’de bir süredir yaşanan gerilimin gerisinde, ‘kazanan hepsini alır’ anlayışıyla hareket eden ülkeler bulunuyor. Ülkemizi dışlama amaçlı nafile adımların başarı şansı kesinlikle yoktur.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER