A3 Haber

Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’a başka bir suçtan tahliye kararı

Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’a başka bir suçtan tahliye kararı

Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’a başka bir suçtan tahliye kararı
Eylül 24
14:41 2020

Ceren Özdemir’in katil zanlısı Özgür Arduç’un yakalandığı sırada iki polis memurunu yaraladığı gerekçesiyle açılan davada mahkeme, bir suçtan tahliyesine karar verdi.

A3 Haber Merkezi- Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in katil zanlısı Özgür Arduç’un yakalandığı sırada iki polis memurunu yaraladığı gerekçesiyle ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs’ suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

İki polis memuruna yönelik eyleminden dolayı ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs’ suçundan açılan davanın dördüncü celsesi Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, polis memurları Zeki Çelik ve Haydar Değerli katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Van’daki cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan Özgür Arduç’un koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve eldiven taktığı görüldü.

“Mahkemenin devam etmesinden bıktım”

Özgür Arduç, mahkeme başkanının, “Söylemek istediğin bir şey var mı?” sorusuna, “7,5 aydır mahkemenin devam etmesinden bıktım. Bunu bitirelim” yanıtını verdi.

Yaralanan polis memurlarından Zeki Çelik’te geçici duyu ve organ kaybı oluştuğu bildirilen daha önceki alınan rapora istinaden, Adli Tıp Kurumu’ndan istenilen kati raporun mahkemeye ulaşmaması üzerine raporun gelme süresi göz önüne alınarak, bu suçtan tahliyesine karar verildi. Duruşma, 19 Ocak 2021’e ertelendi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER