A3 Haber

Altın ve dövizde alım satım vergisi düşürüldü

Altın ve dövizde alım satım vergisi düşürüldü

Altın ve dövizde alım satım vergisi düşürüldü
Eylül 30
09:39 2020

Binde ikiden yüzde bire yükseltilen döviz ve altın alım satım işlemlerinde uygulanan vergi oranları tekrar binde ikiye indirildi.

A3 Haber Merkezi- Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kambiyo işlemlerinde alınan vergi yeniden düşürüldü. Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) oranı yüzde birden binde ikiye indirildi. Kambiyo işlemlerindeki BSMV oranı 24 Mayıs’ta binde ikiden yüzde bire çıkarılmıştı.

BSMV nispetlerinin tespitine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı” bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 13/7/1956 tarihli ve 6802 sayılı Gider Vergileri Kanunu’nun 33 üncü maddesinde yer alan banka ve sigorta muameleleri vergisi nispetlerinin tespitine ilişkin 28/8/1998 tarihli ve 98/11591 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın birinci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan ” yüzde bir” ibaresi “binde iki” şeklinde değiştirildi.

Banka Sigorta Muamele Vergisi kapsamında döviz ve altın almak isteyenlere, banka, yetkili müessese (döviz büfeleri) ve diğer finansal kuruluşlar tarafından satılan dolar, avro vb yabancı paralar ile yine bankalarda açılan altın mevduat/yatırım hesapları için fiziki olmayan altın satış tutarı üzerinden kambiyo işlem vergisi alınıyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER