A3 Haber

Sahiller parsel parsel ihalesiz şekilde verilmişti: “MUÇEV’in rantı kime gidiyor?”

Sahiller parsel parsel ihalesiz şekilde verilmişti: “MUÇEV’in rantı kime gidiyor?”

Sahiller parsel parsel ihalesiz şekilde verilmişti: “MUÇEV’in rantı kime gidiyor?”
Ekim 08
17:18 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki doğa harikası sahillerin ihalesiz olarak verilmesiyle gündeme gelen Muğla Turizm Çevre Vakfı (MUÇEV) hakkında tepki gösterdi. Öztunç, “Hayvanları Koruma Derneği adı altında dernek kurulur, içinde horoz dövüşü yaptırılır. Aynı hesap. Çevreyi koruma adı altında kurulmuş bir şirket, ama çevreyi katleden bir şirket. Buranın rantı kime gidiyor? Kimler bundan faydalanıyor? Bunların hepsi gündemimizde, araştırıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Basın toplantısında konuşan Öztunç, dün  Bodrum ziyareti sırasında Muğla’da yapılan 32 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ihalesi ile ilgili eleştirilerine, AKP Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir’in verdiği yanıt hakkında konuştu. Öztunç şunları söyledi:

Hayırdır? Niye zorunuza gitti? Yoksa bu ihaleleri siz mi alacaktınız? Yandaşlarınız mı alacaktı? Neye göre planladınız? Kime göre planladınız? Bu ihalelere çıkarken yerel yöneticilere sordunuz mu? Halka sorma, yerel yöneticiye sorma, ihaleye çık; biz tepki gösterince yazılı açıklamayla goygoy yap.”

“Çevreyi koruma adı altında çevreyi katlediyor”

Son dönemde Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki ticari faaliyetleri ile tepki çeken MUÇEV hakkında da konuşan Öztunç, şunları kaydetti:

“Güya amacı çevreyi korumak. Çevreyi koruma adı altında çevreyi katlediyor. Hayvanları Koruma Derneği adı altında dernek kurulur, içinde horoz dövüşü yaptırılır. Aynı hesap. Çevreyi koruma adı altında kurulmuş bir şirket, ama çevreyi katleden bir şirket. Sayıştay raporlarına baktığınız zaman çok fazla usulsüzlük var. Buranın rantı kime gidiyor? Kimler bundan faydalanıyor? Bunların hepsi gündemimizde, araştırıyoruz.”

“Sağlık Bakanı hepimizi kandırmış”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka ve hasta sayıları ile ilgili açıklamalarının ardından İngiltere’nin Türkiye’yi ‘karantina listesi’ne eklediğini hatırlatan Öztunç, “Zaten Pandemi nedeniyle turizmde sıkıntı yaşanıyor. Yavaş yavaş turist gelmeye başlamıştı, Ekim ayında, Kasım ayının ortasına kadar Marmaris’e İngiliz turistler gelecekti. Birazcık esnaf, otelci toparlayacaktı. Sağlık Bakanı çıktı bir açıklama yaptı, o da gitti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandeminin başlangıcında, itiraf ediyorum, ben dahil toplumun büyük bir kısmında sempati kazanmıştı. Bir baktık ki verdiği bilgilerin hepsi yanlışmış. Meğer bizi kandırıyormuş. Sağlık Bakanı anladık ki hepimizi kandırmış. Devlet kandırır mı? Devlet şeffaf olur” sözleri ile hükümetin Covid-19’la mücadele politikalarını eleştirdi.

Alban’dan AKP il başkanına yanıt

Toplantıda söz alan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise, AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin kendisi hakkında kullandığı “dolandırıcı” ifadesine tepki gösterdi. Konuyu yargıya taşıdığını kaydeden Alban, “Gölenye Kooperatifi, Turunç’ta, Kızılğaç’ta, denize dimdik bakan bir yer. Etrafında yerleşim yeri yok. Burası doğal karakteri korunacak bir alan. Bu alanı AKP’nin İl Başkanı kendi kooperatifine, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda imara açtırdı. Alan 25 bin 781 metrekare. Kendi bakanına gidip oraları imar ettirilerek, kendi kooperatifine de alarak talan eden AKP’nin zihniyetinin devamı. Bodrum talan ediliyorsa, Karaca talan ediliyorsa Turunç’u da AKP’nin İl Başkanı talan etmiştir” diye konuştu. (ANKA)

MUÇEV nedir, yönetiminde kimler var?

Şirket 2014 yılında 20 bin TL sermaye ile kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak 2001 yılında kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Valiliği’ne bağlı olarak 1988 yılında kurulan Muğla’ya Hizmet Vakfı ortaklığında kuruldu.

Şirket yönetiminde bulunan isimler şu şekilde:

  • Eski Muğla Valisi ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Esengül Civelek
  • Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Strateji Geliştirme Başkanı Sadi Kızık
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER