A3 Haber

CHP’li vekilden AKP’li başkan hakkında suç duyurusu: Halkın sosyal donatı alanlarını satıyor!

CHP’li vekilden AKP’li başkan hakkında suç duyurusu: Halkın sosyal donatı alanlarını satıyor!

CHP’li vekilden AKP’li başkan hakkında suç duyurusu: Halkın sosyal donatı alanlarını satıyor!
Ekim 12
15:17 2020

AKP’li belediyelerin yeşil alanları, afet toplanma merkezlerini ve sosyal- kültürel donatı alanlarını yaptıkları imar değişiklikleri ile ranta açtıklarını belirten CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “AKP iktidarı şehirlerimize ihanet etmeye devam ediyor. Mamak Belediyesi halkın sosyal donatı alanlarını satıyor” dedi. Ayrıca Hakverdi, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

CHP’li Ali Haydar Hakverdi, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse hakkında görevini kötüye kullanma gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hakverdi, durumun son örneğinin de Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşandığını dile getirerek, “Daha önceden sosyal donatı alanı olarak belirlenen arsa, imar değişikliği sonrası ticaret ve konut sahasına dönüştürüldükten sonra aksi yöndeki mahkeme kararına rağmen ihale ile bir grup müteahhitte satıldı” diye konuştu.

“Mahkeme kararına rağmen satıldı”

Sosyal- kültürel donatı alanı olarak belirlenen arsanın AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse tarafından müteahhitlere satıldığı söyleyen Hakverdi, şu bilgileri paylaştı:

“Şahintepe Mahallesi 36502 Ada 5 parselde bulunan bölgenin en işlek caddesine cephe ve dört yol ağzında bulunan değerli arsanın statüsü, AKP’li meclis üyelerinin oyları ile yapılan imar değişikliğiyle ticaret ve konut alanı olarak değiştirildi. Dönemin CHP’li meclis üyeleri tarafından yargıya taşınan bu imar değişikliği, Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından, 15.03.2019 tarihinde, 2018/354 E. sayılı dosya ile kamu yararına aykırı bulunarak yürütmeyi durdurma kararı verildi. Aynı mahkemece imar planı değişikliği kararı şehircilik ilkelerine, genel planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olarak tesis edilmediği anlaşıldığından iptal kararı verildi.  Devam eden yargılama ve hala devam eden yürütmeyi durdurma kararına rağmen AKP’li Başkan Murat Köse Belediye Meclisinden oy çokluğu ile aldığı satış yetkisine dayanarak arsayı bir grup müteahhitte sattı.”

“Belediye ‘ruhsat vermedik’ dedi buna rağmen inşaat başladı”

Bir grup mahallelinin hafriyat, kazı çalışmalarının başlamasının ardından Mamak Belediyesi’ne dilekçeyle başvurarak yapı ruhsatının olup olmadığını sorduğunu aktaran Hakverdi’nin açıklaması şöyle:

“Belediye tarafından 02.10.2020 tarihinde verilen yazılı yanıtta ‘söz konusu ada parsel için belediye tarafından tanzim edilmiş yapı ruhsatı olmadığı bildirilmiştir. Hakkında yürütmeyi durdurma kararı devam eden ve buna rağmen satılan arsada üstüne bir de yapı ruhsatı olmaksızın hafriyat alma ve inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bunun üzerine Mamak Belediye Başkanı Murat Köse hakkında yetkisini kötüye kullandığı gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mamak Kaymakamlığı’na da yazılı olarak başvurarak arsa üzerindeki tüm yapı çalışmalarının durdurulmasını talep ettim. 40 bin nüfuslu Şahintepe Mahallesine bir tane okul dahi yapmayanlar bir de üstüne 3 büyük mahallenin tam ortasında bulunan ve takriben 100 bin kişiyi ilgilendiren sosyal donatı alanını da ranta açıp satmaktan çekinmiyorlar. Durumdan rahatsız olup itiraz eden bölge halkı, parti örgütümüz ve belediye meclis üyelerimiz ile konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER