A3 Haber

CHP’li Gök: Bebek bezi ve bebek mamasında KDV kaldırılmalı

CHP’li Gök: Bebek bezi ve bebek mamasında KDV kaldırılmalı

CHP’li Gök: Bebek bezi ve bebek mamasında KDV kaldırılmalı
Ekim 13
11:21 2020

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bebek bezi ve bebek maması fiyatlarının döviz kurlarının yükselmesi nedeniyle artışını Meclis gündemine taşıdı. Gök, “Döviz kuru dalgalanmaları sebebiyle fiyatları yüksek oranlarda artış gösteren bütün bebek maması türlerine uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV)’nin kaldırılması düşünülmekte midir?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bebek bezi ve bebek maması fiyatlarının döviz kurlarının yükselmesi nedeniyle artışını Meclis gündemine taşıdı.  CHP’li Gök, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Gök, “tüketimi zorunlu olan ürünlerdeki fiyat artışı yüzünden alım gücü gün geçtikçe zayıflayan yuttaşların çocuk gelişimine uygun olmayan ürünleri kullandığını” belirtti. Gök, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların özellikle ekonomik durumu iyi olmayan aileleri etkilemesinin önüne geçilmesini ve çocuklara sağlıklı bir gelecek sunulması için sosyal devlet ilkesi gereğince adımlar atılmasını istedi.

Gök önergesinde şu soruları yöneltti:

  • 2015 – 2020 döneminde doğan canlı bebek başına düşen ithal toz mama miktarını yıllık temelde açıklar mısınız?
  • 2015 – 2020 döneminde doğan canlı bebek başına düşen yerli üretim toz mama miktarını yıllık temelde açıklar mısınız?
  • Döviz kuru dalgalanmaları sebebiyle fiyatları yüksek oranlarda artış gösteren bütün bebek maması türlerine uygulanan Katma Değer Vergisi’nin kaldırılması düşünülmekte midir?
  • Dar gelirli ailelerin bebek maması ve bebek bezi ürünlerine uygun fiyatlarla ve ücretsiz erişiminin sağlanması için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?
  • Yerli bebek maması ve bebek bezi üretiminin artırılması amacıyla 2015 – 2020 döneminde Bakanlığınızca verilen teşvikleri ve yapılan çalışmaları yıllık temelde açıklar mısınız? (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER