A3 Haber

Hatayspor’da koronavirüs depremi: Vaka sayısı 19’a yükseldi

Hatayspor’da koronavirüs depremi: Vaka sayısı 19’a yükseldi

Hatayspor’da koronavirüs depremi: Vaka sayısı 19’a yükseldi
Ekim 16
18:57 2020

Hatayspor’da takıma yapılan son koronavirüs testlerinin ardından vaka sayısı 19’a yükseldi. Daha önce altı futbolcusunda Covid-19’a rastlanıldığını açıklayan Akdeniz ekibinde son yapılan testler sonucu 11 futbolcu, teknik direktör Ömer Erdoğan ve bir kulüp personelinin sonucu pozitif çıktı.

Hatayspor’da geçen günlerde altı futbolcunun korona virüsü testi pozitif çıkarken bugün bu sayı 19’a yükseldi.

Bugün yapılan testler sonucunda 11 futbolcunun yanı sıra Teknik Direktör Ömer Erdoğan ve bir kulüp personelinin testinin de pozitif çıktığı bildirildi.

Hatayspor’dan yapılan açıklama şu şekilde:

Bu sabah yapılan COVID-19 testlerinde, 6 futbolcumuza ilaveten 11 futbolcumuzun, Teknik Direktörümüz Ömer Erdoğan’ın ve bir kulüp personelimizin COVID-19 testi pozitif çıkmış olup, toplamda 17 futbolcumuzda COVID-19 virüsüne rastlanmıştır.

Süper Lig’in beşinci haftasında yapılacak Hatayspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı, ev sahibi ekipteki koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi.

Hatayspor- Erzurumspor maçı ertelendi

Covid-19 salgını sonrası Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarına ilişkin TFF tarafından yayınlanan talimatnamede şu ifadeler yer alıyor:

“Kulüp Doktorlarının A Takım Listesinde bulunan ve müsabaka isim listesine yazacakları genç futbolcularının, idarecilerinin, teknik adamlarının, görevlilerinin ve destek ekiplerinin Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda yapılmış COVID-19 PCR test sonuçlarını Müsabaka Organizasyon Toplantısından önce saat 11:00’de TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü’ne teslim etmesi zorunludur. Kulüp doktorları tarafından teslim edilen testlerin sonucunda salgın hastalığı geçirmekte olanlar ile test yaptırmayanlar stadyuma giremez, müsabakalarda yer alamazlar.

Takımların A Takım Listesinde bulunan futbolculardan test sonuçlarına göre müsabakalarda görev alacak olanların sayısı 14 futbolcunun altına inmesi halinde, müsabaka oynatılmayarak TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER