A3 Haber

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan: Suriyeli militanlar istikrarsızlık faktörü haline gelebilir

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan: Suriyeli militanlar istikrarsızlık faktörü haline gelebilir

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan: Suriyeli militanlar istikrarsızlık faktörü haline gelebilir
Ekim 19
18:29 2020

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Türkiye’nin Suriyeli cihatçıları Ermenistan’a karşı kullandığı iddiasını yineleyerek “Militanlar, uzun süreli bölgesel istikrarsızlık faktörü haline gelebilir. Orada bir istikrarsızlık bölgesi daha kuracaklar ve bu Azerbaycan, Rusya, Ermenistan ve İran’ı tehdit edecek” dedi.

Türkiye’nin Güney Kafkasya’ya istikrarsızlık getirdiğini savunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, NATO ve AB’yi Ankara’ya baskı yapmaya çağırdı.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Sarkisyan, “Brüksel’deki herkesi Türkiye’ye baskı uygulamaya çağırıyorum. Brüksel’dekiler öncelikle neyi kabul edilebilir olduğuna karar vermeli, zira Türkiye’nin eylemleri NATO’ya, onun itibarına ve NATO’nun düşmana karşı koruma sağlamak için varlık gösteren bir ittifak olduğu düşüncesine darbe vuruyor” ifadelerini kullandı.

“Rusya, Ermenistan ve İran’ı tehdit edecek”

Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki çatışmalara Bakü’nün safında müdahale etmesinin Güney Kafkasya’nın jeopolitikasını değiştireceğini öne süren Sarkisyan, Azerbaycan’ın daha geniş bir bölgede Türkiye’nin ‘köprü başı’ haline geleceğini ve Ankara’nın boru hattı ağı üzerindeki etkisinin artacağını ifade etti.

Sarkisyan, Azerbaycan’da Suriyeli militanlar bulunduğunu iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Militanlar, uzun süreli bölgesel istikrarsızlık faktörü haline gelebilir. Orada bir istikrarsızlık bölgesi daha kuracaklar ve bu Azerbaycan, Rusya, Ermenistan ve İran’ı tehdit edecek.”

Uzun yıllardır çözüm bekleyen Dağlık Karabağ’daki çatışmalar 27 Eylül’de yeniden alevlenmişti. 10 Ekim ve 18 Ekim’de ilan edilen iki ayrı ateşkese rağmen taraflar askeri faaliyetlere devam ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER