A3 Haber

Hâl-i pürmelâl…

Hâl-i pürmelâl…

Hâl-i pürmelâl…
Ekim 19
08:16 2020

Dolu gibi yağıyor haberler, hem de her tanesi cevizden büyük, kafa yaran cinsten…
• Belçika, son 24 saat içerisinde 10.964 yeni koronavirüs vakası ve 33 yeni ölüm bildirdi. Bu salgın başlangıcından bu yana bildirilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
• İtalya, son 24 saat içerisinde 11.709 yeni koronavirüs vakası ve 69 yeni ölüm bildirdi. Bu salgın başlangıcından bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
• Almanya Robert Koch Ensitüsü, son 24 saatte 7.830 yeni koronavirüs vakası ve 25 yeni ölüm bildirdi. Bu salgın başlangıcından bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
• Hollanda, son 24 saat içerisinde 8.114 yeni koronavirüs vakası ve 29 yeni ölüm bildirdi. Bu salgın başlangıcından bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
• Polonya, son 24 saat içerisinde 7.705 koronavirüs vakası ve 138 yeni ölüm bildirdi. Bu salgın başlangıcından bu yana bildirilen en yüksek günlük ölüm sayısı oldu
• Çek Cumhuriyeti, son 24 saatte 9.728 yeni koronavirüs vakası ve 48 yeni ölüm bildirdi. Bu salgın başlangıcından bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
• Avrupa kıtasında son 24 saatte 140.644 yeni koronavirüs vakası bildirildi. Bu salgın başlangıcından bu yana kıta genelinde bildirilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
• Salgının başından bu yana en yüksek küresel günlük vaka kaydedildi: Son 24 saatte 413 bin 124 yeni koronavirüs vakası.

* * *

Türkiye’de ise Balıkesir Valisi Hasan Şıldak gibi, günlük koronavirüs vaka sayısında yeni bir zirvenin görüldüğünü söyleyen de var.
İzmir Valisi Köşger gibi “Vaka artışlarının sebebini henüz çözebilmiş değiliz, araştırıyoruz” diyen de!!!
Ve ilahi sağlık bakanı, son basın toplantısında ne dediğinin anlaşılmadığını anlamış ki; ne dediğini bir de kendi hesabından paylaştı:
SORU: Kesitsel taramalarda çıkacak pozitif vakalar, sadece Dünya Sağlık Örgütü’ne mi bildirilecek?
CEVAP: Önce vatandaşımız, sonra Dünya Sağlık Örgütü öğrenecek!
Ben yine anlamadım ya, neyse!!!

* * *

Zaten onun dediklerini ciddiye alan ve anlayanların sayısı, baş aşağı gitmekte.
Tutulan çetele, gerçekten vaziyetin gidişatını anlayanlar için çok şey ifade etmekte…

Fahrettin Koca’nın günün koronavirüs bilançosunu açıkladığı tweetlerin beğeni sayıları:
15 Mart: 147 Bin
15 Nisan: 94 Bin
15 Mayıs: 81 Bin
15 Haziran: 108 Bin
15 Temmuz: 63 Bin
15 Ağustos: 32 Bin
15 Eylül: 22 Bin
15 Ekim: 15 Bin

* * *

Türkiye’de anons edilen “resmi” sayılar kimseyi rehavete düşürmesin.
Allah, herkesin aklını virüse yakalanmadan başına getirsin!
Vaziyet vahim.
Maske şart.
Mesafe yaşamsal.
Her zamankinden çok dikkatli olmak zorunda herkes.
Ve dikkat dikkat:

• DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge: “Modeller gösteriyor ki, eğer hükümetler kısıtlamalar üzerinde kontrolü sağlamazsa, birkaç ay içerisinde günlük ölüm oranları Nisan ayındaki zirveye kıyasla 5 kat daha fazla artış gösterebilir.”
• Alman Robert Koch Enstitüsü: “Enfeksiyon vakaları artmaya devam ederse Münih, Köln ve hatta Berlin gibi şehirlerin polis veya ordu tarafından karantinaya alınması gerekebilir.”

(*) Hâl-i pürmelâl: Acıklı, hüzünlü durum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER