A3 Haber

Engellilerin ücretsiz seyahat hakkının engellendiği iddiasına TCDD’den yanıt

Engellilerin ücretsiz seyahat hakkının engellendiği iddiasına TCDD’den yanıt

Engellilerin ücretsiz seyahat hakkının engellendiği iddiasına TCDD’den yanıt
Ekim 23
13:24 2020

CHP’li Utku Çakırözer’in Bakanlık verilerine dayanarak gündeme getirdiği “salgın bahanesiyle ayda 100 bin engellinin ücretsiz seyahat hakkı elinden alınmış” iddiasına yanıt veren TCDD, “Engelli vatandaşlarımız, engelli tarifesi ile gişe, internet ve mobil satış kanalları üzerinden ‘kendi beyanları’ esas alınarak ücretsiz bilet alabilmekte ve seyahatlerini yapabilmektedirler” açıklaması yaptı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in bakanlık verilerine dayanarak gündeme getirdiği “Salgın bahanesiyle ayda 100 bin engellinin ücretsiz seyahat hakkı elinden alınmış” iddiasına yanıt veren TCDD yönetimi, “Engelli vatandaşlarımız, engelli tarifesi ile gişe, internet ve mobil satış kanalları üzerinden ‘kendi beyanları’ esas alınarak ücretsiz bilet alabilmekte ve seyahatlerini yapabilmektedirler” açıklaması yaptı.

Çakırözer, soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun paylaştığı verilere dayanarak “Ayda ortalama 100 bin engelli yurttaşımızın faydalandığı bir hak şimdi elinden alınmış. Ve ayda sadece 120 engelliye bu imkan tanınıyor. Bu rakamlar başlı başına büyük bir skandalın itirafıdır” dedi.

TCDD Çakırözer’in iddiasına kurumsal twitter hesabından yanıt verdi:

“Engelli vatandaşlarımız, engelli tarifesi ile gişe, internet ve mobil satış kanalları üzerinden ‘kendi beyanları’ esas alınarak ücretsiz bilet alabilmekte ve seyahatlerini yapabilmektedirler. Yalan haberlere itibar etmemenizi önemle rica ederiz.”

Çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’nun paylaştığı verilere dayanarak 29 Temmuz 2019 ile 28 Temmuz 2020 tarihleri arasında 782 ibn 650 engelli vatandaşın ücretsiz olarak YHT tren seferlerinden yararlandığını, bu sayının 28 Mayıs 2020 ile 28 Temmuz 2020 tarihleri arasındaki iki ayda 241’e düştüğüne dikkat çekmişti. 28 Mart – 28 Mayıs arasında koronavirüs salgını nedeniyle sefer yapılmadığını hatırlatan Çakırözer, ayda ortalama 100 bin olan ücretsiz seyahat hakkından faydalanan engelli yolcu sayısının 241’e düşmesini “skandal” olarak nitelemişti. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER