A3 Haber

Ankara’ya yürüyecek madenciler: Askeri bizim karşımıza değil Özbey ailesinin karşısına dikin

Ankara’ya yürüyecek madenciler: Askeri bizim karşımıza değil Özbey ailesinin karşısına dikin

Ankara’ya yürüyecek madenciler: Askeri bizim karşımıza değil Özbey ailesinin karşısına dikin
Ekim 26
14:18 2020

Manisa’nın Salihli ilçesinde işçilerin gözaltına alınmasıyla başlayan “Öyle mi alay komutanı” çıkışı devam ediyor… Kıdem tazminatı ve ücret alacakları için eylem yapan Ermenekli madenciler, sorunların çözülmesi için verdikleri sürenin bugün saat 17.00’te dolacağını hatırlattı. Bağımsız Maden- İş Genel Başkanı Tahir Çetin, yetkililere “Askerini, ordunu bizim karşımıza değil bizim hakkımızı çalan Özbey ailesinin karşısına dikin” dedi. 

Manisa’nın Soma ilçesinden ücret ve kıdem tazminatı Ankara’ya yürümek isteyen madenciler, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in verdiği sözün tutulmasını bekliyor. Kırkağaç Çamlığı’nda bekleyen işçilerin, verdiği 10 günlük süre 31 Ekim Cumartesi günü dolacak.

Karaman’ın Ermenek ilçesinden Ankara’ya yürümek isteyen madencilerin bir kısmının ücreti ise eksik ödendi. 60 kadar madencinin ücreti ise hiç ödenmedi. Ücreti ödenen işçiler İş Kanunu’nun 25’inci Maddesi’ndeki ‘ahlak ve iyi niyet’ kuraları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Madencilerin ihbar, kıdem tazminatları ve ücret alacakları için verdikleri süre bugün saat 17.00’de dolacak.

Ermenekli madenciler sürenin dolmasına saatler kala yaptıkları eylemle yetkilileri uyardı. Eylem öncesinden madende hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu yapıldı. Ölen madencilerin isimleri tek tek okundu, madenciler hep bir ağızdan “Burada” diye bağırdı.

ANKA’nın haberine göre eylemde konuşan Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin, 57 gündür sorunlarının çözülmesini beklediklerini vurgulayarak, “Hırsız, katil, kan emici patron sorunu çözmek için adım atmadı. Sorunlarımız belli. İhbar ve kıdem tazminatımızın yıllardan beri üstüne çöken Özbey ailesi ödemedi. Şehit olan 18 madenci arkadaşımızın tazminatları ödenmedi. Ellerimizde senetler var ama sorunlar çözülmedi. Defalarca mühlet verdik, sorunların çözülmesi için ancak çözülmedi. Biz Ankara’ya yürümek için meraklı değiliz” diye konuştu.

Çetin, devlet yetkililerini seslenerek, “Askerini, ordunu bizim karşımıza değil bizim hakkımızı çalan Özbey ailesinin karşısına dikin. Biz askerimize, devletimize başkaldırmayalım, biz hakkımız olan alın terimizi istiyoruz. Biz kimseden korkmuyoruz, korksak dünyada en riskli iş kolu olan madenciliği seçmezdik” dedi.

“Öyle mi alay komutanı” çıkışı sürüyor…

Manisa’nın Salihli ilçesinde işçi Kamil Kartal’ın “Öyle mi alay komutanı” diye başlayan konuşması gündeme damga vurmuştu. Salihli’de gözaltına alınan madenciler için konuşma yapan Kamil Kartal’ın “Öyle mi alay komutanı” dediği ve Türkiye’yi sarsan konuşması, sosyal medyada binlerce kez paylaşılmıştı.

Leman dergisi de işçinin o konuşmasını “Cesaret bulaşıcıdır” başlığıyla kapağına taşımıştı.

İşte ses getiren o konuşma:

YouTube video

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER