A3 Haber

Putin: Karabağ görüşmelerinde Türkiye de yer almalı

Putin: Karabağ görüşmelerinde Türkiye de yer almalı

Putin: Karabağ görüşmelerinde Türkiye de yer almalı
Ekim 29
16:50 2020

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Dağlık Karabağ için yapılacak görüşmelerde Türkiye dahil birçok ülke yer almalı” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ hakkında yürütülecek görüşmelerle ilgili açıklama yaptı. Putin, “Dağlık Karabağ için yapılacak görüşmelerde Türkiye dahil birçok ülke yer almalı” ifadelerini kullandı.

VTB Capital bankasının düzenlediği “Rusya Çağırıyor” yatırım forumunda konuşan Putin, 27 Eylül’de yeniden alevlenen ve üç ayrı ateşkes ilanına rağmen devam eden çatışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bölgede uzun vadeli çözümün sadece Ermenistan ile Azerbaycan’ın çıkar dengesinin gözetilmesi halinde sağlanabileceğini kaydeden Rus lider, “İlk etapta askeri faaliyetler sonlandırılmalı, can kayıplarına son verilmeli, müzakere masasına oturulmalı ve Türkiye de dahil AGİT Minsk Grubu’ndaki birçok ülkenin katılımıyla eş başkanlar Rusya, Fransa ve ABD tarafından hazırlanan teklifler temelinde görüş birliği ve çıkar dengesi sağlanmalı. Bunu yapabiliriz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER