A3 Haber

İki ilde filyasyon ekibine saldırı gerçekleşti: Üç şüpheli gözaltına alındı

İki ilde filyasyon ekibine saldırı gerçekleşti: Üç şüpheli gözaltına alındı

İki ilde filyasyon ekibine saldırı gerçekleşti: Üç şüpheli gözaltına alındı
Ekim 30
09:58 2020

Maraş’ta filyasyon ekibinin maske uyarısı yaptığı şahsın görevli diş hekimini darp ettiği iddia edilen şahıs gözaltına alındı. Yalova’da da filyasyon ekibini darp ettiği belirtilen iki kişi gözaltına alındı.

A3 Haber Merkezi- Kahramanmaraş’ın Yeşilyurt Mahallesi Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’nde bir evde yeni tip koronavirüs semptomu olan hastadan sürüntü örneği alan Elbistan İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibinde görevli ebe Y.P, iddiaya göre dışarıya çıktığında maske takmayan bir kadını uyardı.

Bu sırada kadının yanındaki 29 yaşındaki M.C. ekipte görevli diş hekimi K.D.’ye saldırdı ve hakaret etti. Sağlık çalışanlarının darp raporu alarak M.C.’den şikayetçi olması üzerine, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli gözaltına alındı.

Yalova’da da iki kişi gözaltında

Yalova’da filyasyon ekibinde görevli sağlık memuru Murat D. ve şoför Doğan N, Seyrantepe Mahallesi’nde bir ikamete giderek çalışma yaptı. Buradaki işlerini tamamladıktan sonra dönüşe geçen ekiple mahalle sakinlerinden Ali E. ve Şahin T. arasında yol verme sebebiyle tartışma çıktı.

Sağlık ekibine önce sözlü, sonra da fiziksel saldırıda bulunan zanlılar, Murat D. ve Doğan N.’yi darp etti. Yaralılar ambulansla Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken jandarma ekipleri, Ali E. ve Şahin T.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Çalışma arkadaşlarımızdan sağlık memuru Murat D. ve şoför Doğan N. 112 ekiplerimizce Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmışlardır. Her zaman her durumda görevi başında olan sağlık çalışanlarımıza karşı gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan bu üzücü olaya derhal müdahale eden Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve kolluk kuvvetlerimize minnetlerimizi iletiyoruz.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER