A3 Haber

Manfred Weber: Türkiye artık sadece bir Yunan veya Fransız sorunu değil, AB sorunudur

Manfred Weber: Türkiye artık sadece bir Yunan veya Fransız sorunu değil, AB sorunudur

Manfred Weber: Türkiye artık sadece bir Yunan veya Fransız sorunu değil, AB sorunudur
Ekim 30
00:08 2020

Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük grup olan Hristiyan Demokratlar’ın (Avrupalı Halkların Partisi – EPP) lideri Manfred Weber, Avrupa Birliği’ne (AB) çağrıda bulunarak, Türkiye ile ilgili artık somut yaptırım adımlarının atılmasını istedi.

Weber, Euronews’e verdiği özel röportajda Avrupa’nın ekonomik gücünü göstermesinin zamanı geldiğini söyledi. Özellikle son Fransa-Türkiye gerginliğine ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Fransa ile ilgili sert sözlerine işaret eden Weber şunları söyledi:

“Hemen harekete geçmeliyiz”

  • Erdoğan’ın bizimle oyun oynadığını hemen anlayabilirsiniz. Bu nedenle gecikmeden şimdi bir adım atılması gerekiyor. Eğer Avrupa’nın güvenirliğini, imajını düşünüyorsak hemen harekete geçmeliyiz. Sözler artık yeterli değil. Ekonomik gücümüzü kullanmanın zamanı geldi. Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemi Türkiye’nin bizim için öneminden çok daha fazla

AB’nin Türkiye konusunda artık tek ses olması gerektiğine inanan ve Ankara’nın artık sadece bir Rum sorunu, Yunan sorunu veya Fransız sorunu değil bir Avrupa Birliği sorunu olduğunu belirten Weber sözlerine şöyle devam etti:

  • Açık konuşayım; eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi Fransız mallarının Türkiye’ye girişine engel çıkaracaksa o zaman iyi anlamalıdır ki bu mallar Gümrük Birliği’nin bir parçasıdır ve bu antlaşmaya göre bu malların Türk pazarına özgürce girme hakkı vardır. Yani özel olarak ayrıma tutulamazlar. Bu Gümrük Birliği prensibine yönelik böyle bir saldırı olur ve bu nedenle bir sonraki AB Konseyi’nde biz de varolan Gümrük Birliği şartlarını oturup gözden geçirmeliyiz

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER