A3 Haber

Kadın cinayeti: Boşanma aşamasındaki eşini, baldızını ve kayınvalidesini öldürdü, intihar etti

Kadın cinayeti: Boşanma aşamasındaki eşini, baldızını ve kayınvalidesini öldürdü, intihar etti

Kadın cinayeti: Boşanma aşamasındaki eşini, baldızını ve kayınvalidesini öldürdü, intihar etti
Kasım 03
18:28 2020

Mersin’de Gültekin Çınar, boşanma aşamasında olduğu eşi Güleser Çınar ile kayınvalidesi Nuray Altunay ve baldızı Mislina Yılmaz’ı tabancayla vurarak öldürüp, intihar etti.

A3 Haber Merkezi- Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde saat 14.00 sıralarında Gültekin Çınar, bir süre önce evi terk edip, baba evine giden boşanma aşamasındaki eşi Güleser Çınar ile konuşmaya gitti.

Burada dokuz yıllık evli üç çocuk sahibi çift arasında tartışma çıktı. Tartışma bahanesiyle Gültekin Çınar, yanındaki tabancayı çekip eşi Güleser Çınar ve kayınvalidesi Nuray Altunay ile baldızı Mislina Yılmaz’a peş peşe ateş etti. Gültekin Çınar, ardından silahı kendi başına dayayıp, intihar etti.

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Nuray Altunay ile kızları Güleser Çınar ve Mislina Yılmaz’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gültekin Çınar da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Anne ve 2 kızının cansız bedenleri de yapılan incelemenin ardından morga konuldu.

Uzaklaştırma kararı kaldırılmış

Yaşamını yitiren Güleser Çınar’ın, 22 Haziran’da Aile İçi Şiddet Bürosu’na başvurduğu ve 30 gün süreyle eşi hakkında evden uzaklaştırma kararı aldırdığı, ancak daha sonra çiftin kendi isteği ile mahkemeye dilekçe verdiği ve tedbirin 3 Temmuz’da kaldırıldığı belirlendi.

274 günde 369 kadın öldürüldü

Öte yandan CHP’li milletvekilli Necati Tığlı, kadın cinayetleri raporu hazırladı. Türkiye’de 2003 yılında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 83 iken, 2020 yılının ilk dokuz aylık sürecinde bu sayı 369’a ulaştı.

Ağustos ayında 27 kadın öldürüldü

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun aylık raporuna göre, 2020 Ağustos ayında 27 kadın öldürüldü, 23 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER