A3 Haber

Duygu tüccarları: Elif bebeğin yaşama tutunuşunu pazarlamaya kalktılar!

Duygu tüccarları: Elif bebeğin yaşama tutunuşunu pazarlamaya kalktılar!

Duygu tüccarları: Elif bebeğin yaşama tutunuşunu pazarlamaya kalktılar!
Kasım 04
23:04 2020

İzmir’de depremde 65 saat sonra Doğanlar Apartmanı’nın enkazından kurtarılan Elif Perinçek’in elini tuttuğu itfaiye eri Muammer Çelik’in  fotoğrafı tüm yurttaşların umudu olmuştu.  O kare sosyalmedyada en çok paylaşılan fotoğraflardan birisi olurken “Hediyehanem” adındaki firma ticari çıkarları için çok paylaşılan o kareyi bardak tasarımına taşıdı.  Yurttaşlar, sosyal medya üzerinden firmaya tepki gösterdi.

A3Haber Merkezi- Ege Denizi’nde, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde Bayraklı’daki Doğanlar Apartmanı da yıkıldı. Depremde Ege Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Seher Dereli Perinçek ile çocukları ikizler Elzem ve Ezel, Umut ve Elif Perinçek de enkaz altında kaldı. Anne Perinçek’in ve ikizlerinin sağ kurtarılması, minik Elif için de umutları yeşertmişti. Ekipler zamana karşı yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında 65 saat sonra küçük Elif’e ulaştı. Binanın kolonuyla evin penceresi arasına sıkıştığı belirlenen Elif Perinçek, kurtarılmıştı.

Arama kurtarma çalışmaları sırasından üç yaşındaki Elif Perinçek’’in kendisine ulaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi İşleri Onbaşı Muammer Çelik’in elini tuttuğu kare sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflar arasına girmişti.

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen o karenin ardından Trendyol’da “Hediyehanem” adı altında satış yapan firmanın bardak tasarımı tepkilere neden oldu. Hediyehanem, Minik Elif ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi İşleri Onbaşı Muammer Çelik’in en çok paylaşılan ve umudun fotoğrafı olarak hafızalara kazınan kareyi bardak tasarımına taşıdı. Ticari çıkarları için yurttaşların duygularını istismar eden firmaya yurttaşlar sert tepki gösterdi.

Trendyol: Satıcı uyarıldı

Trendyol, Twitter’da yükselen tepkilerin ardından konuyla ilgili bir açıklama yaparak, ürünün satıştan kaldırıldığını, satıcının da uyarıldığını belirtti. Şirketin bir kişinin sosyal medyada verdiği tepki üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Merhaba, Geri bildiriminiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Ürünün satıcısı uyarılmış ve ürünler hızlıca satıştan kaldırılmıştır. Bu tür hassas konularda gerekli işlemlerin her zaman yapılacağına emin olabilirsiniz.”

Tepkiler üzerine ikinci açıklama: Bizim için kabul edilemez

Trendyol, olayla ilgili ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık” denilerek şunlar kaydedildi:

“Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER