A3 Haber

Piyasalar ABD seçim sonuçlarını bekliyor: İşte dolarda son durum

Piyasalar ABD seçim sonuçlarını bekliyor: İşte dolarda son durum

Piyasalar ABD seçim sonuçlarını bekliyor: İşte dolarda son durum
Kasım 04
09:02 2020

Piyasalarda ABD seçim sonuçları yakından takip ediliyor. Dolar/TL güne 8.41 seviyesinde başladıktan sonra 8.47’ye kadar yükseldi.

Bugün ABD’de seçimlerinden gelen sonuçlar yakından takip edilecek. Yurt içinde en önemli veri Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan döviz kuru endeksleri olacak.

TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Eylül ayında 62,21 ile tarihi düşük seviyesini görmüştü. Türk Lirası Ekim ayında yüzde 8’in üzerinde değer kaybetti. Endeksi yeni bir rekor düşük seviyeyi görmesi bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) “Aylık Fiyat Gelişmeleri” ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak.

ABD seçimlerinin sonucu bekleniyor

Tüm piyasalar ABD seçimlerine kilitlenmiş durumda. Global piyasalarda hizmet sektörü PMI verileri izlenecek. Öncelikle Fransa, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere verileri takip edilecek. ABD’de ADP özel sektör istihdam verisi, cuma günü açıklanacak istihdamın öncü göstergesi olarak takip edilecek. Tahminler özel sektörde istihdamın 650 bin artacağı yönünde oluştu. ABD’de ayrıca MBA mortgage endeksleri, dış ticaret, hizmet sektörü PMI, ISM imalat dışı endeks ve DOE petrol stokları verileri izlenecek. Euro Bölgesi üretici fiyatları diğer izlenecek veri olacak.

Avrupa Birliği (AB) maliye ve ekonomi bakanları telekonferans yoluyla bir araya gelecekler. Günün faiz kararları Polonya ve Arnavutluk merkez bankalarından gelecek. ABD Merkez Bankası (Fed) iki gün sürecek faiz toplantısına başlayacak. Karar yarın TSİ 22.00’de açıklanacak.

ABD’de piyasalar hâlâ Joe Biden’in başkan seçileceğini ve Demokratların Temsilciler Meclisi’nin ardından Senato’da da çoğunluğu elde edeceğini fiyatlıyorlar. Ancak tedirginlik de var. Ancak, oy sayımlarından gelen sonuçların seçimden önce yapılan anket ve projeksiyonlarda öngörülen kadar net bir zafere işaret etmiyor olması da piyasalarda dalgalanmalara yol açıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER