A3 Haber

Tunç Soyer açıkladı: Hilton oteli depremzedelere açılıyor

Tunç Soyer açıkladı: Hilton oteli depremzedelere açılıyor

Tunç Soyer açıkladı: Hilton oteli depremzedelere açılıyor
Kasım 04
17:17 2020

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hilton Oteli’ndeki 380 odanın, Uzundere’deki 224 dairenin ve Gaziemir’deki 58 evin depremzedelerin barınma ihtiyacı için kullanıma açıldığını belirtti. “Bir kira bir yuva” kampanyası kapsamında bin 100 ailenin beş aylık kirasını garanti altına aldıklarını açıklayan Soyer, milletvekillerine, “Her biri en az bir haneye sahip çıksın” çağrısında bulundu.

Seferihisar açıklarında gerçekleşen, Kandilli Rasathanesi’nin 6.9 olarak açıkladığı İzmir depreminin yaraları sarılmaya çalışılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ulaşım Merkezi’nde (İZUM) basın mensuplarıyla bir araya geldi. Her gün tabloları kamuoyuyla paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarda bulundu.

Barınma ihtiyacı için yapılan ek çalışmayı açıklayan Tunç Soyer, “Hilton’da yüzde 23 buçuk hissemiz var. Büyük hissedar Ata Holding ile görüştük. Bu 380 odanın tamamını en az 3 ay vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Yarından itibaren depremzedeler için kullanılacak. Uzundere’de 4 bloğumuz var. Her birinde 56 daire var. Bunlardan 56 daireyi hemen yarın açabilecek durumdayız. 3 ayrı blokta ufak tefek eksikler tamamlanacak. Toplamda 224 konutu da 380 üzerine ilave edebilirsiniz. Bir de Gaziemir eski semt terminal alanında 58 yaşam alanını depremzedelerimiz için kullanacağız. Bin 100 hane için 5 aylık bedeli garanti altına almış durumdayız. 662 evi yine vatandaşlarımızın emrinde kullanabilecek durumdayız. Bin 162 hanemiz için bugünden itibaren yaşam alanı sunacak durumdayız. Bakanlık ve AFAD’a rica ediyoruz. Bin 162 ismi bize verirlerse biz kaynağımızı onlarla buluşturacağız. Bununla da bitmeyecek. Biz Uzundere konutlarındaki 224 konutumuzun çamaşır makinesi, buzdolabı, ocak, fırın, karyola ve yatak ihtiyaçlarını da biz temin edeceğiz. Bin 162 hanemiz için yarından itibaren bu imkanları devreye sokacak durumdayız. Hedefimiz bugün 2 bin 900 çadırda hayatını devam ettiren vatandaşlarımızın tamamını çadırlardan kurtarıp başlarını sokacak bir evle buluşturmaktır. Zamana karşı bir yarışımız var. Yağmurlar başlamadan bunları yapmak istiyoruz. Yıkılan binalardan öncelik apartman bakıcısı olanlar olacak” dedi.

Vekiller seslendi: Her biri en az bir haneye sahip çıksın!

Tunç Soyer, “Acaba bu toplanan paralara el konacak mı kaygısı var. Biz burada parayı İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak almıyoruz. Bizim elimize para değmiyor. Ortada para yok. Dolayısıyla el konacak bir para yok. Engellenecek bir durum yok. Biz sadece gücü olan vatandaşlarımızın yüreklerine, vicdanlarına seslendik onlar da yüce gönüllülük sergilediler. Bu kaygı ortadan kalkabilir. Vereceğimiz binaların da incelemesi yapıldı. Depreme karşı bir sıkıntı yok. Uzundere’dekiler etkilenmemiş durumda. Güven içinde binalara taşınabilirler. Bu kampanyayı büyütmekten başka çaremiz yok. 4 bin hanenin karşılığını bulmak mecburiyetineyiz. Tüm milletvekillerimize seslenmek istiyorum. Her biri en az bir haneye sahip çıksınlar. Türkiye dışında sesimizin gittiği neresi varsa hepsinden rica ediyorum; bu kış yaklaşırken vatandaşlarımızı çadırda bırakmamalıyız. Bir an önce en azından bu 4 bin haneyi kurtarmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Kampanyadan rakamlar

  • Ev ihtiyacı: 621
  • 380 oda: Hilton teli
  • 224 ev: Uzundere
  • 58 ev: Gaziemir
  • Paylaşılan ev: 60
  • Kira desteği veren kişi: 900
  • Toplam destek: 10 milyon 180 bin 770 TL

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER