A3 Haber

Süt toplama merkezinde “süt banyosu”: Bakanlık inceleme başlattı

Süt toplama merkezinde “süt banyosu”: Bakanlık inceleme başlattı

Süt toplama merkezinde “süt banyosu”: Bakanlık inceleme başlattı
Kasım 05
14:37 2020

Konya’da faaliyet gösteren süt toplama merkezinde bir kişi, süt tankerinde banyo yaptı. TikTok’ta yayınlanan bu görüntüler sosyal medyada tepki çekerken, Tarım ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili olarak inceleme başlatıldığını duyurdu.

Konya’da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi’nde bir kişinin süt tankerinde banyo yaptığı anlara dair görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe saydığını belirttiği olayla ilgili olarak inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık açıklama yaptı

Bakanlığın resmi Twitter hesabında yayınlanan açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Konya’daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Benefit Süt Toplama Merkezi: Temel hedef itibarsızlaştırma

Benefit Süt Toplama Merkezi’nden yapılan açıklamada ise TikTok’ta yayınlanan bu görüntülerin temel hedefinin ‘itibarsızlaştırma’ olduğu savunuldu. Firmanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakanlık: Fabrikanın faaliyetleri durduruldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir çalışanın süt kazanının içine girerek banyo yaptığı Konya’daki süt fabrikasının faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER