A3 Haber

Kahraman itfaiyecilerde Covid-19 alarmı: İzmir’de çalışmalara katılan emekçilerde vakalar görüldü

Kahraman itfaiyecilerde Covid-19 alarmı: İzmir’de çalışmalara katılan emekçilerde vakalar görüldü

Kahraman itfaiyecilerde Covid-19 alarmı: İzmir’de çalışmalara katılan emekçilerde vakalar görüldü
Kasım 06
20:07 2020

İzmir depreminin ardından ülke genelinden arama kurtarma çalışmalarına katılmak için gelen kahraman itfaiyecilerde koronavirüs vakalarının görüldüğü öğrenildi. Tüm Bel Sen 1 No’lu şube yöneticisi ve itfaiye çalışanı Turgut Angün, “Dün yapılan 100 testte ise yaklaşık 20’ye yakın arkadaş pozitif çıktı” diyerek tüm arama kurtarma çalışmalarına katılan emekçilere test yapılması çağrısında bulundu.

İzmir depreminde Bayraklı’da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye çalışanlarında Covid-19 görüldü. İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri itfaiye çalışanlarında yapılan tarama sonucunda görülen vakalara ilişkin Tüm Bel Sen 1 No’lu şube yöneticisi ve itfaiye çalışanı Turgut Angün konuyla ilgili bilgi verdi.

Evrensel’den Dilek Omaklılar’ın haberine göre, Angün, “İstanbul itfaiyesinden arama kurtarma çalışmalarına katılan arkadaşlar şuanda döndüler, sadece yemekhane ekipleri burada ve çadırkente yemek temini sağlıyorlar. Dönmeden önce bir arkadaşta semptomlar görülünce test yapıyorlar ve test pozitif çıkıyor. Akabinde diğer arkadaşlara da test yapıyorlar İstanbul İtfaiyesinden başka arkadaşta pozitif çıkmıyor” dedi.

İzmir İtfaiyesi çalışanları hakkında da bilgi veren Aygün, “Bir arkadaşta çıkıyor sonrasında onun temaslarına da yapınca da 5 arkadaş daha pozitif çıkıyor. Akabinde çalışmalar sonlandıktan sonra önceki gün 100 adet, dün de 100 adet test yapıldı. Önceki gün yapılan testte sadece bir arkadaşta pozitif çıkarken dün yapılan 100 testte ise yaklaşık 20’ye yakın arkadaş pozitif çıktı. Şuanda o arkadaşlar evlerinde karantinadalar, o şekilde negatif olan arkadaşlar devam ediyorlar. Ancak pozitif çıkan arkadaşların temaslıları da devam ediyor. Bugün de 100 test yapıldı onun sonuçlarını bekliyoruz” diye konuştu.

500 emekçiye daha test yapılmalı

Arama kurtarma çalışmalarının yoğun yapılan yerlerde bunu beklediklerini ancak bu kadarını tahmin etmediklerini söyleyen Aygün, “ Birlikte yapılan bir faaliyet olduğu için ve deprem anında o hengamede yoğunlukta elbette mesafe kuralları gözetilemiyor. Aşağı yukarı 800 personelimiz arama kurtarma faaliyetlerinde görev yaptı ve şuana kadar 300’e yakını test oldu ama biz 500 arkadaşımıza daha test yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sürekli test talebi

Pozitif çıkan itfaiye çalışanların temasta olduğu çalışanların halen çalıştığını ifade eden Aygün, “Bizde herkes karantinaya alınsın gibi bir durum olmuyor ama olabildiğince bizler önleyici tedbirler talep ediyoruz. Şuan pozitif çıkan arkadaşların temas ettikleri negatif çıksa da şuan sahadalar yarın öbür gün pozitif çıkmayacağı anlamına gelmiyor, sonuçta kuluçka süresi değişiyor. Aynı gün test yaptılar ama biz sürekli ve ısrarlı bir şekilde test talep ediyoruz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER