A3 Haber

ABD’nin ilk azınlık mensubu kadın başkan yardımcısı Kamala Harris oldu

ABD’nin ilk azınlık mensubu kadın başkan yardımcısı Kamala Harris oldu

ABD’nin ilk azınlık mensubu kadın başkan yardımcısı Kamala Harris oldu
Kasım 07
21:24 2020

Kamala Harris, ABD’nin ilk kadın, ilk siyah ve ilk Hint kökenli başkan yardımcısı seçildi. Daha önce hiç bir azınlık mensubu kadın, ülkenin iki numarası olarak görev yapmamıştı.

A3 Haber Merkezi- ABD’de 3 Kasım akşamı biten oylama sonrası günlerdir süren sayım sona erdi. Kritik eyalet Pennsylvania’da farkı artıran Demokratların adayı Joe Biden, seçimin de galibi oldu.

Joe Biden’in seçimi kazanmasının ardından, Kamala Harris de ilk siyah kadın başkan yardımcısı olarak tarihe geçti. Aynı zamanda Güney Asya kökenli olan California Senatörü Harris, yönetimde görev yapan en üst rütbeli kadın olacak.

Harris, 77 yaşındaki Biden’ın dört yıllık görev süresini dolduramaması durumunda Oval Ofis’i devralacak. Harris bu durumda ABD’nin ilk kadın ve Obama’dan sonra ikinci azınlık mensubu başkanı olacak.

Harris ve Biden  Twitter hesaplarını güncelledi

Yeni ABD Başkanı Joe Biden, resmi Twitter hesabına “seçilmiş başkan” ifadesini ekledi. Joe Biden’in seçimi kazanmasının ardından, ilk siyah kadın başkan yardımcısı Kamala Harris de, Twitter hesabındaki profilini ” Seçilmiş başkan yardımcısı” olarak güncelledi.

Harris, ABD medyasının yarışın sonuçlandığını duyurmasının ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu seçim Joe Biden ve benden çok daha fazlasıyla ilgili. Amerika’nın ruhu ve bunun için mücadele etme isteğimizle ilgili. Önümüzde yapılacak çok iş var. Başlayalım” yazdı.

Öte yandan ABD’nin ilk kez bir ‘Second Husband’ı oldu. Doug Emhoff, eşini Twitter üzerinden “Seninle çok gurur duyuyorum” yazarak kutladı.

Eskiden California Başsavcılığı da yapan Harris, mevcut olarak Senato’da California senatörü olarak görev yapıyordu. Biden ve Harris, 20 Ocak’ta görevi devralacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER