A3 Haber

HDP Osmaniye İl Eş Başkanları tutuklandı

HDP Osmaniye İl Eş Başkanları tutuklandı

HDP Osmaniye İl Eş Başkanları tutuklandı
Kasım 09
20:54 2020

Osmaniye’de 6 gündür gözaltında olan HDP Osmaniye İl Eş Başkanları Kadriye Tören ve Ali Coşkun “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 4 Kasım’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Osmaniye İl Eş Başkanları Kadriye Tören ve Ali Coşkun’un bugün emniyetteki işlemlerinin ardından Osmaniye Adliyesi’ne sevk edildi.

MA’nın haberine göre Tören ve Coşkun emniyette parti faaliyetleri sorulup, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüte eleman kazandırmak” suçlaması yöneltildi. Savcılıkça ifadeleri alınan Tören ve Coşkun “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle Osmaniye Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikte sorgulanan Tören ve Coşkun “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında ev yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP Osmaniye İl yöneticileri Celal Aydın, Mehmet Yıldırım, Osman Atilla ve Devran Demir 4 Kasım’da ifadeleri alınarak savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER