A3 Haber

Huzurevinde toplu ölüm TBMM gündeminde: Koronalı personele izin verilmediği için meydana geldi

Huzurevinde toplu ölüm TBMM gündeminde: Koronalı personele izin verilmediği için meydana geldi

Huzurevinde toplu ölüm TBMM gündeminde: Koronalı personele izin verilmediği için meydana geldi
Kasım 09
14:34 2020

Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde 75 yaşlı ve personele koronavirüs bulaşması ve bu nedenle dokuzu yaşlı biri kurum personeli 10 kişinin ölümü TBMM’deki bütçe görüşmelerinin gündemi oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Salgın belirtisi olan yüksek ateş, halsizlik, eklem ağrısı gibi şikayeti olan yaşlılar ve kurum personeli hastaneye gönderilmemiş, parol aspirin gibi ilaçlar verilerek bir arada tutulmuş” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, huzurevi ölümleriyle ilgili ihmal tespitlerini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2021 bütçesi görüşmelerinde dile getirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Çakırözer, devlete bağlı olan Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde korunma altındaki 75 yaşlı ve personele Covid-19 bulaşması sonucu 10  kişinin öldüğünü ifade etti. Çakırözer, soruşturmayı yürüten bakanlık müfettişlerinin raporlarında, yöneticilerin sorumluluğunun sadece iki sağlık çalışanına yüklediğine dikkati çekti. Çakırözer,  sorumluların yargılanması için Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a çağrı yaptı.

“Koronalı personele izin verilmediği için yaşamını yitirmiş”

Utku Çakırözer, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

  • Soruşturma dosyasında vahim iddialar var. Kurumda yetirince önlem alınmamış. Salgın belirtisi olan yüksek ateş, halsizlik, eklem ağrısı gibi şikayeti olan yaşlılar ve kurum personeli hastaneye gönderilmemiş, parol ve aspirin gibi ilaçlar verilerek bir arada tutulmuş. Tüm bunlar nöbet defterine yazılmamış. Nöbetçi amir de yokmuş. Tüm bunların sonucu olarak salgın 75 kişiye yayılmış ve resmi rakama göre 9 ama o dönemki toplam ölüm rakamlarına göre 10 yaşlı hayatını kaybetmiş. Kronik hasta kurum personeliniz Sadık Kaya’da izin verilmeden zorla çalıştırıldığı için virüs kapıp hayatını kaybetmiş. Bu vahim ihmallerin sorumluluğu sadece bir hemşireyle bir hasta bakıcıya yıkılmış.

“Hukuken sorumlusunuz”

CHP’li Çakırözer, huzurevinde yaşanan ölümlere ilişkin Huzurevi Müdürü ve dönemin Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürü’nün görev ihmallerinin soruşturulmasına izin verilmediğini belirterek, “Sayın Bakan, ‘Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir’ diyorsak bu dosyayı böyle kapatamazsınız. O huzurevinde hayatını kaybeden yaşlılar ve personeliniz Sadık Kaya’nın ölümlerinde ihmali olan tüm yönetici ve çalışanların yargılanması ve ihmali olanların cezalandırılması sizin hem hukuki hem de vicdani sorumluluğunuzdur” dedi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER