A3 Haber

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında Karabağ’daki savaşı sona erdirecek anlaşma imzalandı: Ateşkes başladı

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında Karabağ’daki savaşı sona erdirecek anlaşma imzalandı: Ateşkes başladı

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında Karabağ’daki savaşı sona erdirecek anlaşma imzalandı: Ateşkes başladı
Kasım 10
07:32 2020

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında bugün 00ç00’dan (TSİ) itibaren ateşkes başladığını duyurdu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkes için ortak bir bildiri imzalandığını ifade etti. Paşinyan, bunun kendisi ve Ermenistan halkı için son derece acı verici olduğunu ancak söz konusu kararın verilmesi gerektiğini belirtti.

Kremlin: Karabağ’daki tüm savaş faaliyetleri son buluyor

Paşinyan’ın açıklamasından kısa bir süre sonra Kremlin’den yapılan açıklamada da, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin, Karabağ’da savaşın tamamen durdurulması konusunda bir anlaşma imzaladığı kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rossiya 24 kanalında yayınlanan açıklamasında, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya’nın, Dağlık Karabağ meselesine ilişkin ortak bildiriyi kabul ettiğini bildirdi.

“Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00.00’dan (TSİ) itibaren ateşkes başladı. Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar” diyen Putin, Dağlık Karabağ’daki temas hattı ve Karabağ’ın Ermenistan ile bağlandığı koridorda Rusya barış güçlerinin konuşlandırılacağını belirtti.

Putin, canlı yayında Azeri mevkidaşı Aliyev ile birlikte anlaşmayı imzaladı. Aliyev, açıklamasında “Bugünkü bildiride, Rusya ve Türkiye’nin ortak barış gücü görevi yer alıyor. Bölge temaslarına ilişkin tümüyle yeni bir format yaratıyoruz” dedi.

MSB’den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı’nca, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkese ilişkin, “Kahraman gardaşlarımız cenk meydanında gücünü gösterdi ve mertçe savaşarak zafer kazandı” açıklaması yapıldı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Azerbaycan Türkü gardaşlarımız şu atasözünü iyi bilir; ‘Kötü günün ömrü az olur!’ 30 yıl önce yaşanan acılar bugün son buluyor. Kahraman gardaşlarımız cenk meydanında gücünü gösterdi ve mertçe savaşarak zafer kazandı. Kötü günler bitti, gün zafer günüdür, kutlu olsun!” denildi.

Çavuşoğlu ve Lavrov arasında telefon görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu ve Lavrov, görüşmede, “Yukarı Karabağ” konusunu ele aldı. Görüşmeye ilişkin detay açıklanmadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER