A3 Haber

Şırınga çikolata davasında acılı baba: Karar bizi çok üzdü, verilen kararı reddettik

Şırınga çikolata davasında acılı baba: Karar bizi çok üzdü, verilen kararı reddettik

Şırınga çikolata davasında acılı baba: Karar bizi çok üzdü, verilen kararı reddettik
Kasım 10
20:31 2020

Okul kantinden satın aldığı plastik şırınga içerisindeki çikolatayı yerken yaşamını yitiren öğrenci “asli kusurlu” bulundu. Baba Faruk Köksal, karara tepki gösterdi.

Ankara’da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal’ın şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede yer alan bilirkişi raporunun, çocuğu kusurlu bulmasının ardından açıklama yapan baba Faruk Köksal, karara tepki gösterdi.

Şırınga şeklindeki çikolatanın üretiminden satışına kadar birçok kurum, kuruluş ve kişinin suçlu olması gerektiği yerde oğlunun kusurlu bulunmasının kendilerini üzdüğünü söyleyen baba Faruk Köksal, “Bu karar bizi çok üzdü, zaten üzgündük. Bu kararla yine en başa döndük, diyebilirim. Çocuk bu, yetişkin bir insan olsa, ‘kendi hatası’ dersin ama sonuç olarak bir çocuk bu. Onun için biz bu karara tepkiliyiz, verilen kararı reddettik. Gereken takibimizi yapacağız, itirazımız avukat aracılığıyla iletildi. Biz büyüklerden yardım istiyoruz, destek istiyoruz, adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Başka çocuklar gitmesin, aileler yanmasın istiyoruz. Okullarda güvenlik ve revir tarzında bölümler olsun istiyoruz. Buna kimsenin göz yummasını istemiyoruz, herkesin buna destek vermesini bekliyoruz. Devlet okullarında giriş-çıkışlarda güvenlik ve okulda en azından bir tane sağlık kuruluşunun olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Aradan geçen zamanın acılarını dindirmediğini belirten Köksal, “Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Allah kimseye yaşatmasın. Mutluluğumuz gitti, sevincimiz gitti, her şeyimiz gitti, yaşama hevesimiz bile gitti. Candan öte can varmış, o da evlatmış. Boşa yaşıyormuş gibi hissediyorum kendimi” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER