A3 Haber

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Hükümetin geri adımı işçilerin mücadelesi sayesinde

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Hükümetin geri adımı işçilerin mücadelesi sayesinde

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Hükümetin geri adımı işçilerin mücadelesi sayesinde
Kasım 11
17:00 2020

AKP’nin işçilerin haklarını gasp etmek için hazırladığı torba yasadan kıdem tazminatına dair maddelerin geri çekileceği söylentisi üzerine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Hükümetin geri adımı işçilerin mücadelesi sayesinde” dedi.

A3 Haber Merkezi- AKP hükümetinin TBMM’ye sunduğu ve kıdem tazminatı başta olmak üzere emekçilerin haklarını gasp etmek için hazırladığı torba yasadan iki maddenin geri çekileceği söylentileri üzerine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir açıklama yayımladı. Çerkezoğlu, hükümetin bu geri adımı dile getirmesinin işçilerin mücadelesi sayesinde olduğunu vurguladı.

“İşçi sınıfı kırmızı çizgisini yine çiğnetmedi”

“İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” içerisinde işçilerin “kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını” gasp etmeyi hedefleyen maddelere karşı verilen mücadelenin sonuç getirdiğini belirten Çerkezoğlu, “İşçi sınıfı ortak bir irade göstererek kırmızı çizgisini yine çiğnetmedi” dedi.

Çerkezoğlu, açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Bedeli ne olursa olsun kıdem tazminatına ve emeklilik hakkına sahip çıkacağını bir kez daha gösteren işçi sınıfı için mücadele devam ediyor. Pandemi ve ekonomik kriz koşullarında işçilerin ve halkın işini, geçimini ve sağlığını, değil, patronların kârlarını korumayı hedefleyen politikalara karşı şimdi daha güçlü, daha inançlı ve daha kararlıyız. Bugün kazandığımız bu mücadele işçi sınıfına yine göstermektedir ki ancak örgütlü olur ve mücadele edersek kazanabiliriz. Bütün işçileri, emekçileri, emeğiyle geçinenleri, DİSK çatısı altında örgütlü, birleşik bir mücadeleye çağırıyoruz! Herkesin insanca çalışacağı ve insanca yaşayacağı Emeğin Türkiye’sini kurmak için mücadeleye devam!”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER