A3 Haber

Kemal Kurkut’un annesi Sican Kurkut: Bu nasıl bir adalet ki, bir genci öldüren kişiyi serbest bırakıyor?

Kemal Kurkut’un annesi Sican Kurkut: Bu nasıl bir adalet ki, bir genci öldüren kişiyi serbest bırakıyor?

Kemal Kurkut’un annesi Sican Kurkut: Bu nasıl bir adalet ki, bir genci öldüren kişiyi serbest bırakıyor?
Kasım 19
15:46 2020

Oğlu Kemal Kurkut’un öldürülmesinin faili polisin beraat etmesine anne Sican Kurkut, “Neden adalet yok? Bu nasıl bir adalet ki, bir genci öldüren kişiyi serbest bırakıyor?” diye sordu.

A3 Haber Merkezi | İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Kemal Kurkut, 21 Mart 2017’de katılmak istediği Diyarbakır nevruz alanına girişte Evrim Alataş Caddesi üzerinde kurulan polis kontrol noktasında polis kurşunuyla katledildi.

Diyarbakır Valiliği, Kurkut’un öldürülmesiyle ilgili hemen “‘Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” açıklamasında bulundu. Fakat alandan çekilen fotoğraflar, Kemal Kurkut’un hedef alınarak öldürüldüğünü belirledi.

Fotoğraflar üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında polis memuru Y.Ş. hakkında “olası kastla öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 12’nci duruşması önceki gün görüldü ve sanık polis memuru hakkında “kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediği” gerekçesiyle beraat kararı verildi.

“Suçsuz günahsız oğlumu vurdular”

Anne Sican Kurkut, polisin beraat ettiği haberini aldığında fenalık geçirdiğini belirterek, “Bu nasıl adalet, nasıl bir mahkeme, bu nasıl bir hakim?” diye sordu. Oğlunun yarı çıplak bir şekilde nişan alınarak vurulduğunu, mahkemenin aldığı bu kararı asla kabul etmeyeceğini vurgulayan anne Kurkut, tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “Suçsuz günahsız yere ortalık yerde oğlumu vurdular. Bir suçu varsa gözaltına alın, tutuklayın. Kör olun, görmüyor musunuz? Neden vuruyorsunuz?

Cezasızlık içinde geçen her günün psikolojik olarak kendisini daha fazla yıprattığını da ifade eden Kurkut, “Benim kuzum yetimdi. Ben onu ve diğer kardeşlerini fakirlik içinde büyüttüm. Nasıl oluyor da 22 yaşında suçsuz bir genç öldürüldüğünde ceza verilmiyor?” diye konuştu.

“Yanımıza kar kalır diye düşünecekler”

Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel ile Mehmet Erol’un haberine göre Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Adalet yerini bulsun, istersen kıyamet kopsun” sözlerinin aksine, adaletin yerini bulmadığı Kemal Kurkut davasında çıkan kararı asla kabul etmeyeceğini söyleyen anne Kurkut, “Neden adalet yok? Bu nasıl bir adalet ki, bir genci öldüren kişiyi serbest bırakıyor” dedi.

Kurkut, “Böyle kararlar verilmesi demek, polislerin gençlerin canına kıymaya devam etmesi demek, ‘yanımıza kar kalır’ diye düşünecekler” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER