HSK Başkan Vekili Yılmaz: Türk hakim ve savcılarına güvenim tam

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) BaÅŸkan Vekili Mehmet Yılmaz, “Yaptığım görevler nedeniyle çok yakından tanıma fırsat ve onuruna eriÅŸtiÄŸim fedakar Türk hakim ve savcılarının, hakimlik edebine, ilmine adalete baÄŸlılığına, kul hakkına gösterdikleri titizliÄŸe inancım ve güvenim tamdır” dedi.
HSK BaÅŸkan Vekili ve 2’nci Daire BaÅŸkanı Yılmaz, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, Türk hakim ve savcılarının, inancının emri ve genlerine nakÅŸedilmiÅŸ adalet duygusu ve hür vicdanları ile millet adına hükmettiklerini hiç unutmadan görev yapan fedakar vatan evlatları olduÄŸunu belirtti.
Yılmaz, “Hukukun bir bilim, hakimlik ve savcılığın gerilimli bir meslek; ama ince bir sanat olduÄŸunu hiç akıllarından çıkartmadan, hukukun onurunu, mesleklerinin saygınlığını, toplumların insanı deÄŸersizleÅŸtirdikleri en çılgın dönemlerde bile özenle korumuÅŸlardır. Bunun en önemli kanıtı; tarafsız, sadece Anayasa ve yasalara baÄŸlı ve hür vicdanlı olarak görev ifa etmek yerine, yargısal yetkilerini; iltisak, irtibatlı oldukları örgüt adına kullanan, millete büyük acılar yaÅŸatan hakim ve savcıları, yasal mevzuata baÄŸlı kalarak ve büyük bir titizlik içinde yapılan soruÅŸturma sonuçlarına dayanarak yargı teÅŸkilatından uzaklaÅŸtırmışlar. 15 Temmuz hain darbe teÅŸebbüsüne karşı ilk andan itibaren karşı durarak cumhuriyete, millet egemenliÄŸine dayalı demokrasiye sahip çıkmışlardır” dedi.
HSK Başkan Vekili Yılmaz, adaleti gerçekleştirirken, mükafat beklemenin, bu ulvi değere yapılan en büyük kötülük ve adaletsizlik olduğunu iyi bildiklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Yaptıkları yargılama ve soruÅŸturmalarda; kim ne der, ne düşünür demeden, terör örgütlerinin tehdit ve korkutmalarına aldırmadan yaptıkları iÅŸin ciddiyetine, ulviliÄŸine zarar verecek tartışmaların içine girmeden sessiz ve sadelik içinde görev yaparlar. Hem hizmetinde olduÄŸu milletin denetimi ve gözetimi hem de mesleki mevzuatın zorunlu kıldığı etkin denetim mekanizmaları, yaptıkları hizmetin güvenceleridir. Yaptığım görevler nedeniyle çok yakından tanıma fırsat ve onuruna eriÅŸtiÄŸim fedakar Türk hakim ve savcılarının, hakimlik edebine, ilmine adalete baÄŸlılığına, kul hakkına gösterdikleri titizliÄŸe inancım ve güvenim tamdır.” (DHA)