A3 Haber

Akşener: CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu facia!

Akşener: CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu facia!

Akşener: CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu facia!
Kasım 22
15:34 2020

Esnafın sıkıntılarını anlatan İYİ Parti lideri Akşener “CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu facia” dedi. Erdoğan’ın ‘yeni’ Avrupa hedefi için de Akşener “Makas değiştirmekten insanlar aptala döndü” yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da üye katılım töreninde konuştu. Esnafın sıkıntılarını anlatan Akşener “CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu facia. Vatandaş bunu fark etmiş durumda. Bizim yapmaya çalıştığımız şey; seçmenin velinimet olduğunu göstermek. Bunu ağalara ve muhtarlara öğretiyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa hedefi ile ilgili “Türkiye makas değiştirdi, insanlar aptala döndü” yorumunda bulundu.

Akşener’in açıklamaları şöyle:

  • Millet bizi çağırıyor diyoruz ya gerçekten millet bizi çağırıyor. Konya’dan bizi arayanlar var. İşsizler var, anneler var, EBA’dan dert yananlar var. Aksaray’dan Yozgat’tan, Nevşehir’den arayanlar var. Yani İç Anadolu’nun yüzde 70-75 AKP’ye oy verenler arıyorlar.

“Esnafın durumu facia”

  • Esnaflar arıyor diyor ki derdimizi söyleyin. Şu anda sadece yaptığımız iş vatandaşların derdini dinlemek, kürsü araçlığı ile grupta, il ve ilçe teşkilatları aracılığı ile yerel basında ses duyurmaktır.
  • Bir süredir manevi değerler üzerinden bir itibar kaybettirme var. İYİ Parti bunu yıkmaya başladı. Artık insanlar birbirlerinin gözlerinin içine bakıyor.
  • CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu facia. Vatandaş bunu fark etmiş durumda. Bizim yapmaya çalıştığımız şey seçmenin velinimet olduğunu göstermek. Bunu ağalara ve muhtarlara öğretiyoruz.

“Dert dinlemeyi unuttular”

  • İlçeye gidiyorum oraya ilk kez bir parti genel başkanı gelmiş. Diyorum ki siyaset rekabet işidir benden sonra diğer ağalar da gelir dedim. Bir vatandaş dedi ki abla gelmezler. O kadar korumayla buraya sığamazlar. Dedim o zaman daha alt kademe ağalar gelir. Dedi ki abla onlar da gelmez onlar dert dinlemeyi unuttular.
  • Biz eğer o zor dönemde partimizi kurmamış olsaydık, bugün siyasette rekabet ortamının olması mümkün olabilir miydi? Biz, farklı bir siyasi partiyiz. Biz, kimseye düşman değiliz. Bize düşmanlık edenler dahil kimseye düşman değiliz. Biz sadece eleştirmeyiz çözüm önerisi de sunarız. Alıp uygulamak onların elinde.

“Bugün memleket masası kurulsun diyorlar”

  • Bugün buraya gelirken basını taradım. İlginç bir şekilde hem sosyal medyada hem de basında memleket masası var. Memleket masasının kurulup kurulmayacağını soruyorlar. Memleket masası İYİ Parti’nin teklifi. Nedir memleket masası? Bütün siyasi partiler otursun, sorunları konuşalım, çözüm önerileri getirelim, herkes kazansın, Türkiye kazansın. Dün bağırıp çağıranlar, bugün memleket masası kurulsun diyorlar.
  • İYİ Parti her konuda fikri olan ve bunları paylaşan bir siyasi parti olamaya devam edecek. Biz milletimize hizmet etmek için bu partiyi kurduk. Göreceksiniz iktidar olacağız, memleketi yöneteceğiz, milleti refaha taşıyacağız.”

Akşener, İYİ Parti üye katılım töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa hedefi için Akşener “Türkiye makas değiştirdi, insanlar aptala döndü” yorumu yaptı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER