A3 Haber

Mimarlar Odası: Ankapark’ın 750 milyon TL’lik zararı Melih Gökçek’ten tahsil edilmeli

Mimarlar Odası: Ankapark’ın 750 milyon TL’lik zararı Melih Gökçek’ten tahsil edilmeli

Mimarlar Odası: Ankapark’ın 750 milyon TL’lik zararı Melih Gökçek’ten tahsil edilmeli
Kasım 24
17:48 2020

Ankapark’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan, “Ankapark’ın neden olduğu 750 milyon TL’lik zarar Melih Gökçek’ten tahsil edilmeli” dedi.

A3 Haber Merkezi- Atatürk Orman Çiftliği’nde inşa edilmesi ve 750 milyona mal olmasıyla yıllardır tepkilere neden olan Ankapark’ın belediyeye devrine ilişkin süreçte sona gelindi. Ankapark tasfiye ve tahliye işlemleri başladı. Ankapark’ın tasfiye ve tahliye işlemlerini değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, açıldığı gün itibariyle zarar eden, işçilerinin maaşlarını ödeyemeyen Ankapark için defalarca AOÇ arazileri içerisinde bir işletme olamayacağını söylediklerini hatırlattı.

Ankapark’ta yapılacak iş çok ortada” diyen Candan, Ankapark tasfiye edilirken 750 milyon doların Melih Gökçek’ten tazmin edilmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) birinci derece mutlak tarım arazisi olan alana uygun kullanımlar yapacağını belirten Candan, oradaki oyuncakların bakımları yapılarak Anadolu’nun en ücra köşesine götürülmesini istedi.

“Artık tuz kokmuştur”

Ankapark’ın tahliye işleminin Yenimahalle Kaymakamlığı’nca yapılacağının şaşkınlık verici olduğunu ifade eden Candan, “Tasfiye ve tahliye işleminin kaymakamlık tarafından yapılmasının ne anlama geldiğinin kamuoyuna açıklanması gerekir. Tahliye sürecinde silikon oyuncaklara ve çadırlara yapılan imalatların tekniği konusunda, Melih Gökçek ve ekibinin yapmış olduğu aykırılıkların tahliye işlemleri sırasında tespit edileceği için mi bu şekilde işlem yapılıyor? Ankapark’ın tasfiyesi ve tahliyesi, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir kent suçunun tahliyesidir, bu işlem kamuoyuna açık yapılmalıdır. Belediye kanununda yer alan hükmü ile meslek odalarının ihtisas komisyonu gibi çalışabileceği gerçeği unutulmamalı, tahliye ve tasfiye işlemleri esnasında meslek odalarından bir komisyon kurulmalıdır. Gerekli işlemlerin tesis edilmesi kamu adına büyük sorumluluk taşımaktadır ve artık tuz kokmuştur” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER