A3 Haber

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz neyle suçlanıyor, niçin gözaltına alındı?

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz neyle suçlanıyor, niçin gözaltına alındı?

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz neyle suçlanıyor, niçin gözaltına alındı?
Kasım 26
16:15 2020

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’un PKK/KCK’nin şehir yapılanmasında, mitingler, açlık grevleri ve ölen örgüt üyelerinin ailelerine yardım yapılması gibi faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi.

PKK/KCK’ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’la ilgili suçlamalar ortaya çıktı. Dosyadaki bilgilere göre HDP kontenjanından meclis üyesi olarak seçildiği değerlendirilen Yavuz’a, daha sonra başkan yardımcılığı görevi verildi.

Suçlamalar neler?

Cihan Yavuz’un PKK’nin KCK yapılanmasında faaliyetleri olduğu iddia edildi. Yavuz’un şehir yapılanmasında faaliyet yürüttüğü, mitingler, açlık grevleri ve ölen örgüt üyelerinin ailelerine yardım yapılması gibi faaliyetleri belirlendiği öne sürüldü.

Cihan Yavuz’un, faaliyetlerinde Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı konumu ve belediye bütçesini kullanıp kullanmadığına ilişkin incelemenin İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılacağı belirtildi.

Yavuz’un da aralarında olduğu 25 şüpheli hakkında Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Masası (KCK/TM) içerisinde HDK (Halkların Demokratik Kongresi), MATUHAY-DER (Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği) ve Cezaevi Dış Koordinasyon yapılanmasında faaliyet gösterdikleri iddia edildi. Operasyonda Cihan Yavuz’la birlikte 19 şüpheli gözaltına alındı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER