A3 Haber

Erdoğan, Bakan Koca’yı yalanladı: Kim doğru söylüyor?

Erdoğan, Bakan Koca’yı yalanladı: Kim doğru söylüyor?

Erdoğan, Bakan Koca’yı yalanladı: Kim doğru söylüyor?
Kasım 27
23:40 2020

Hükümetin koronavirüs salgın yönetim biçimine yönelik tepkiler artarak devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısıtlamalar konusunda çelişen açıklamaları ortaya çıktı. Bilim Kurulu’na yönelik gelen soruya 17 Nisan’da cevap veren Bakan Koca, kurulun bir tavsiye kurulu olduğunun unutulmaması gerektiğini ve karar mercii olmadıklarının vurgulamıştı. Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz bu işin birinci dereceden sorumlusu Bilim Kurulu” ifadelerini kullanması üzerine birbirinden çelişkili açıklamalar sosyal medyada gündeme oturdu.

A3 Haber Merkezi | Türkiye’de ilk olarak 11 Mart tarihinde görülen koronavirüs salgınına ilişkin hükümetin süreci şeffaf yönetmediğine dair eleştiriler sürüyor. Bakanlığın son iki günde değiştirilen yeni koronavirüs veri akışıyla birlikte yeni vakalarda, dünya dördüncüsü ve Avrupa birincisi oldu.

Yol TV’nin aktardığına göre, Bilim Kurulu’nun yetkisinin ne olduğuna dair salgının başından beri tartışmalar sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın birbirinden çelişkili ifadeleri yine akılları karıştırdı.

Bakan Koca 17 Nisan’da yaptığı açıklamada, “Bilim Kurulu’nun bir tavsiye kurulu olduğunu unutmayalım. Karar mercii değil” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün salgının seyrine ilişkin gelen soruyu yanıtlarken, “Biliyorsunuz bu işin birinci dereceden sorumlusu Bilim Kurulu” açıklamalarında bulundu. Çelişkili ifadelerin ardından sosyal medyada hükümetin salgın süreci yine sertçe eleştirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER